Diskutera inlägget: FIS tävling i Östersund. 15km klassiskt masstart / 15km fristil ind start

FIS tävling i Östersund. 15km klassiskt masstart / 15km fristil ind start


Den inte alltför graciösa delen av skidåkning is still to come. Det är nästan så man saknat kylan.

Tankar…

I helgen erbjöds det mjölksyra kring Östersunds skidstadion där snön förövrigt valde att vräka ner! ÄNTLIGEN.
Lördagens tävling gick i klassisk stil och med masstart. 15km (draget från höften) var ca 17km men i skidvärlden är det tydligen inte så noga för totalstigningen var ju “endast” 750 höjdmeter…Hör inte till vanligheterna att vi kör masstart på en sådan kort distans men detta visade sig väldigt roligt. Starten är som vanligt ett nödvändigt ont där armbågarna och “ÖÖÖUH” ropen avlöser varandra. Någon stav går alltid av.
Väl iväg och avklarat ett varv går det att börja avancera. Så gjorde jag och låg ganska stabilt runt en 20:e-23:e plats under resterande del av loppet. Fick aldrig riktigt häng på tätklungan vilket jag grämer mig lite över. Men finns risk att jag hade sprängt mig totalt om jag skulle hänga på där. Slutade 22:a , totalt 17:e svensk då det var gott om utländska åkare. Norge/Tjeckien/Canada. Totalt var vi 108 st.
Känslan var okej, inte mer eller mindre. Hade riktigt bra skidor och kunde verkligen gå rakt upp i backarna som inte går att jämföra med någonting förutom slalombackarna på Vallsberget. Cred till klubbkompisarna Magdalena Pajala och Mikael Norberg som var 4:a resp 12:a på den här distansen.

Söndagens 15km fristil var lika populär i anmälning. Ca 100st i Herrar 21 som vår klass heter.
Jag gick ut rätt sent i fältet och öppnade enligt mig själv rätt normalt, låg runt 7:a i första varvning. Men på andra varvet blev jag ordentligt stum i benen då vi körde samma bana som lördag. Norrmannen som startade 15sek bakom mig kom ikapp och jag bet i hans rygg resten av tävlingen. Detta gick hur bra som helst och jag återhämtade mig under dessa varv. Men tydligen så hade jag inte trycket konserverat från gårdagen och platserna rann ifrån och en 35:e placering var ett faktum. Något jag är långt långt långt ifrån nöjd med. Det finns mer, ska bara hitta på hur jag ska få ut det på rätt sätt…

/ D

 • Petter

  Fortsätt gärna med dessa rapporter från vinterns tävlingar.

 • http://www.4-klovern.se david

  @Petter
  Will do !

 • Dick

  Tankar om varför formen ej infinner sig?

 • Gustav “Gugge” Magnusson

  Hade tänkt lägga en kommentar om rubriken men jag låter det vara. I övrigt kämpa på! ;)

 • http://Hamer.blogg.se Hannah

  Kan vara bästa bilden i 4-klöverns historia!:)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Du håller lite frost på ögonbrynen! Plockade bryn?