Diskutera inlägget: Fortsatt possitiv utveckling med det nya schemat! (Välbehövlig vila)

Fortsatt possitiv utveckling med det nya schemat! (Välbehövlig vila)

 

Att vila kroppen & ladda om är aldrig fel !

Utveckligen med mitt basövningsinspererade schema fortsätter att gå framåt om dock inte i samma takt som i början. Böjen går sakta men säkert framåt om dock lite söligare än vad jag hade önskat. Har dock gått lite tyngre sen jag började bygga här hemma vilket inte är så konstigt. Det är mer fysiskt och energikrävande än man kan tro att bygga t.ex. en carport.

Har under april även hunnit vara på en härlig och tydligen välbehövd semester på gran canaria där vila och må gott stod i fokus och inte träning, även om det nu blev lite jogging, simning och 2 gympass. Hade innan semester hamnat på en platå i bänken efter att ha haft ökningar nästa varje vecka stod jag då still i ca 3 veckor. Hände ingenting helt enkelt. Första gympasset efter semestern stod bänk på schemat och jag tänkte lite för mig själv, “hur ska det här nu gå när man vilat i typ 10 dagar”.  Tro att jag blev förvånad när jag då gör mitt bästa bänkpass någonsin, ökade med 6 reps över 4 set jämfört med mitt då tidigare bästa resultat på bänken. Ibland är det vila som behövs för att ta nästa steg, det vet jag och säkert många andra om men det är så sjukt lätt hänt att när man hamnar på en platå så ökar man antalet träningstillfällen än mer istället för att gör det motsatta även om man själv vet om att det kanske är fel. Bara att ta med sig en lärdom och lyssna på kroppen ordentligt. Glöm inte det ni där ut, ibland är några extra vilodagar vägen till bättre resultat.

Såhär ser läget ut med statsen just nu / när jag började med upplägget: (antalet reps sett över 4 set )
Bänk:Då: 26reps 90kg, Nu: 32 reps 95kg
Mark:Då: 18 reps 150kg, Nu: 26 reps 150kg
Böj:Då: 27 reps 90 kg, Nu: 30 reps 100kg
Chins: 42 reps KV, Nu: 57 reps KV
Dips: 63 reps KV, Nu: 79 reps KV

Kolla in mitt tidigare inlägg om utvecklingen och se vad som hänt sedan dess!” Länk

  • http://www.4-klovern.se ola

    Du går framåt Xet, det är väldigt bra & mycket kul att se. Du är helt klart den störste vardagshjälten i 4klövern! #workingclasshero

  • Angående chins

    kippar du?