Diskutera inlägget: Fråga 4-klövern om tips för kost & viktnedgång/diet !

Fråga 4-klövern om tips för kost & viktnedgång/diet !

Nya året har startat, 100 000 tals med nyårslöften ska bearbetas & jag kan garantera att många av dessa har med kroppsvikten att göra!

Tänkte i detta inlägg ger er läsare chansen att ställa era frågor som ni grubblar på som rör ämnet kost & diet.

Så låt nu eran fantasin flöda fritt & var inte rädd att fråga på. Det finns inga dumma frågor, alla är vi nybörjare någongång !
(Ifall någon har en väldigt personlig fråga så får ni gärna maila oss)

// 4-klövern

 • vvj

  har en tjejkompis som vill gå ner i vikt drastiskt, några tips?

 • Robin J

  Är det kolhydrater som man ska undvika under diet?

 • Den seriösa!

  Vad tycker ni om dom olika dieterna som florera nu ex. LCHF, LCHQ, Keto diet och alla dessa pulverdieter? Vilka funkar? Och hur vet man vilken man ska välja?

 • Testosaver

  Hur påverkar en diet sexlivet? Tappar man lusten lättare eller får man en kick av alla hormoner som utsöndras vid tung träning? Spelar det förresten nån roll om man “sparar” sig, vilket är att föredra för optimala resultat för muskelbyggning?

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @vvj: Utväckla gärna din fråga, vad menar du med att gå ner drastiskt? På kort tid? gå ner mycket?

  @Robin: Hur man använder sig av kolhydrater under diet är väldigt individuellt. Vissa äter en hel del kolhydrater medans andra nollar helt, man måste testa sig lite fram vad som funkar bäst för en själv.
  Själv brukar jag köra väldigt lågt på kolhydrater för att ca var 7:e-10:e dag kör en sk. lågproteindag när man äter i princip bara kolhydrater under en hel dag för att chocka kroppen lite och fylla på kroppen depåer. Annars vänjer sig kroppen rätt fort med en viss typ av kosthållning även om man ligger på underskott.
  Rekommenderar dock för gemene man att om man bara vill gå ner i vikt så bör kosten även bestå av kolhydrater, dock bra långsamma sådana. det viktiga är att man ligger på ett lite underskott för att kunna gå ner i vikt! Går förstås att gå in betydligt djupare än så men då krävs det en lite mer precis fråga.

  //X:et

 • Amatör

  Skulle bra gärna vilja veta vad Tammer Tomme äter för att vara typ on/on hela året å samtidigt öka i styrka ??!?!?!?

 • Robin J

  Tack för tipset X:et. Börjar få bättre koll på kosten med hjälp av er. :)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Fortsätt att fråga på ! Jag ska svara så gott jag kan imorgonkväll !

  @ Olle
  Du råkade visst kommentera på bilden istället för inlägget. Jag skriver ditt svar här på inlägget, bara så du vet =)

 • Olle

  @ Ola
  Haha, sorry! Men tack för din uppmärksamhet:D

 • Petter Larsson

  Testosaver:

  Nu är ju inte detta min blogg eller jag som skall svara på frågan men angående sex och träning/prestation har det tydligen gjorts en hel del studier på ämnet. Har själv inte tagit del av dem men bara läst ett inlägg via en annan blogg.

  Slutsatsen som drogs där var att som elitidrotter kan ägna dig åt både idrott och sex utan att vara rädd för att det ska påverka din prestation. Hur det är under diet framkommer inte men för prestationen tycks det inte som att det påverkar: För vidare läsning hänvisar jag till : http://idrottsfysiologen.blogspot.com/2011/05/traning-och-sex.html