Diskutera inlägget: Gästblogg David Säll

Gästblogg David Säll

Hur går det med gästbloggen? Tuggummi i tangenterna? Trodde du var en kille som levererade! // Ola

Och nu sitter jag här, skrivandes.

Vem är då jag? David, 24 år, säljare med epitetet “Paleomannen”. 196cm lång och 94kg lätt skuttar jag fram genom livet. Utan att outa mig helt och hållet så är det jag som är den irriterade “David2” här på 4klöverns kommentarsfält. 
David Hedlund, här på 4klövern, har även skrivit en artikel om mig på sin PT-sida. Så jag rekommenderar att ni läser den innan ni fortsätter med denna “gästblogg” Länk

Som ni läste så sysslar jag inte alls med den stränga tidsplaneringen, träningsfokus och kolhydratstryckande som de andra här på bloggen (med undantag Hedlund) :) Hela mitt leverne, utöver familj och jobb, är helt oregelbundet. Det mår jag bäst av. Varför ska jag äta när jag inte är hungrig? Varför sova när jag inte är trött? Varför ska jag inte må så bra som möjligt? Vem är det som bestämt att frukosten är dagens viktigaste måltid? My ass, alla är inte samma människa.

För ca 4 månader sedan tog jag tag i mitt liv. Från att ha varit en sockerknarkande gymoholic som alltid tränat för att bli så stark som möjligt så ville jag ha en annan ingångspunkt i mitt liv. Jag var trött på att ha en dag som bestod att 20 olika alarm, som jag skulle äta/träna utefter. Jag bestämde mig för att endast äta mat som vår kropp är byggd för att äta; stenålderskost. Inget processat. Jag kan dock redan nu erkänna att jag tummat på min livvstil några gånger då jag ibland ätit salt. Kranvatten slinker också ner dagligen. Jag har faktiskt i ärlighetens namn också ätit en pizza.

Jag har nått otroliga mål med min resa, som fortsätter fortfarande. Innan jag förändrade min livvstil led jag av svår psoriasis och halsproblem. Halsproblemen uppkom för ca 6-7 år sedan och blommade upp ungefär 10 ggr varje vinter. Nu är allt borta; både psoriasisen och halsproblemen. Jag vill starkt hävda att det är min kost, träning.. ja, hela min livsstil som förändrat detta.
En annan väldigt positiv sak med mitt nuvarande leverne är min vikt. Från att ha vägt 124kg styrkelyftarFET till 94kg vältränad och fit gör inte bara att min vardag blir betydligt lättare, även självförtroendet har gått upp markant.

Men, nog om mig personligen. Varför jag gärna ville skriva den här gästbloggen är för att jag vill nå ut med något. Vad?

“En sak really comes to mind. Känns jag aningen fotknölsavsågande så hata mig i kommentatorsfältet, men detta är hur JAG ser på saker och ting när det kommer till träning kontra livsstil.”

Folk i allmänhet, den breda skaran, är alldeles för rädda för att offra något för att förändra sitt liv. De vill att vardagen ska flyta på som vanligt med hög alkoholkonsumption, sockerberoende och skräpmatstryckande. MEN bara för att de tränar 4 dagar i veckan, lite halvt som halvt, så ska kroppen se ut som Fight Club-Pitts, de ska vara friska som en nötkärna och alltid orka med LHS*, dag ut och dag in. Men det fungerar inte riktigt så. Men måste ge allt varje dag för att just du ska kunna förändra dig. Om det nu är att springa 10 mil varje dag, lyfta svintunga vikter på gymmet eller att “bara” motionsträna så vill jag säga; GE ALLT! Det tjänar du på.

Jag skulle vilja avsluta med att ge en OTROLIGT stor eloge till Blocket, kolhydrats-Ola, CF-Tomme och X:et. Erat nya adept-projekt är grymt. Jag tror verkligen på era “deltagare” och på er. 

GET SOME HUSTLE BEHIND THAT MUSCLE!

//David2

 

 • Sten

  Starkt att våga sticka ut hakan! Tror du dig kunna leva efter samma tvångstänkande (inga halvfabrikat) livet ut ?

 • http://fitnessguru.se/mbb David2

  @Sten
  Tack! Det är mitt slutmål (kan det vara något annat när det gäller livet ut? :) ) men delmålet är 1 år, sen 2 osv. osv. Än så länge mår jag kanonbra av mitt val av livsstil så det finns ingen anledning att lägga ner nu :)

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Nej alla är inte samma människa och tur är väl det.

  Går ändå aldrig att komma ifrån att om du har ett jobb som du börjar direkt på morgonen efter ett antal timmars sömn behöver du en bra frukost/ måltid eller vad man nu vill kalla det. Oavsett om man har ett kontorsjobb, butiksjobb eller fysisk arbete. Jag skulle iaf inte hoppa över frukosten innan mitt jobb, fallrisker, farliga miljöer och maskiner är vardag inom byggbranschen och minsta lilla miss och brist koncentration kan leda till allvarliga skador. Se bara på min gipsade arm för tillfället. Risken blir ju inte direkt mindre om man ska jobba låg och tom på energi.

  Nädu, frukosten är för dom allra flesta det viktigaste målet på dagen, hjärntvättade eller ej!

  I övrigt bra sista mening och intressanta tankegångar:)

  //X:et (en ur breda skaran)

 • http://fitnessguru.se/mbb David2

  @mattias

  Koncentrationen sitter inte i frukosten, den sitter i huvudet.

  Vill strängt hävda att den viktigaste måltiden är den man äter när man är hungrig.

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @David2, Har aldrig påstått att koncentrationen sitter i frukosten. Påstår däremot att det är lättare att hålla koncentrationen uppe om man inte är hungrig och låg på energi.

  Självklart, vaknar man upp och känner sig proppmät och full av energi finns det ingen anledning att stoppa i sig en massa frukost. Tyvärr har inte den dagen kommit för mig än.

 • http://Badcandyfucker Eggology

  I told u i would read this my dear photographer! Paleo all the waay! Sjukt ostrikt att dricka kranvatten…
  Även gått från Omega Seamaster till Nexus?

  Fortsätt ösa på på gymet, du gasar alltid 200 procent, kul att se!

 • Krisprolls kardemumma skorpor

  Många kloka synpunkter & tankar. Men att bry sig om kranvatten, salt eller något microgram av socker är bara total sektvarning & idioti! Om du får i du idig 0gram eller 5g socker per dag kommer alldrig ens din kropp att märka av (endast psykiskt) pga. Att du inbillar dig.

  Kul att du blivit kvitt problemen med din hälsa.

  Mitt råd: försök att skaffa dig en helhetsöversikt & skit i detaljer, annars kommer du få psykiska men den dagen du inser att du lagt 1000tals med timmar & energi på att tänka för mycket på om allting vart optimalt eller ej!

  // mvh Krisprolls kardemumma skorpor

 • Ullis

  Klokt inlägg! Jag äter också när kroppen säger ifrån, äter low carb och inget socker. Funkar jättebra.

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ David2

  Finns många kloka ord i denna blogg David2. MEN det finns även mycket jag tycker går till överdrift. Bra blogg rakt igenom måste jag säga. Alltid kul att läsa om folk som vågar att sticka ut litegrann.

  Tack för att att du gillar vårt projekt! =)

  @ Xet

  David2 verkar uppenbarligen inte ha din aptit & morgonpigghet!

 • http://fitnessguru.se/mbb David2

  @mattias
  “Självklart, vaknar man upp och känner sig proppmät och full av energi finns det ingen anledning att stoppa i sig en massa frukost. Tyvärr har inte den dagen kommit för mig än.”
  You said it yourself.

  @Krisprolls
  Hej! Kul att du är anonym! Då du verkar ha fått hela inlägget om bakfoten så ber jag dig att läsa igen. Gör om, gör rätt. Det står ingenstans om att jag söker något optimalt genom att utesluta kost. Det jag tror på är att vår kropp inte har förändrats nämvärt genetiskt sedan stenåldern och att vår kropp är ritad för att få i oss en viss sorts föda. Jag äter massor fruktsocker. Dagligen.

  @Ola
  Jag anser att överdrift är ett proppfullt kylskåp med fyllt till bredden med lättprodukter för att hålla kcal nere och ett annat skåp fyllt med kosttillskott pga att man får i sig för lite kcal i det andra… men det är ju bara jag.

  @Alla
  Härligt att det skapar diskussion! Det verkar dock vara ett känsligt ämne för många men det får jag tåla. Kör på er väg så vandrar jag vidare på min. Jag mår underbart bra, bättre än någonsin. Mår ni också kanonbra så kör på! Gör ni inte det så kanske det är dags att tänka om och prova något nytt.

 • http://fitnessguru.se/mbb David2

  @Eggology
  Roligt att du läste! Ös vidare du med!

 • Johan K

  Vem är det som har ritat vår kropp om jag får fråga?

  Förutom just den formuleringen om att vi är “ritade” så tycker jag det här jävligt bra läsning och intressant. Tycker genast du gästbloggar om du hur du äter typ en hel vecka och vad du äter(gärna tips) och hur du tränar(träningsvecka) och hela din syn på det. Samt vilka uppoffringar du måste göra, typ som på bilden då jag antar du är på bondgård och hämtar mjölk osv. Annars kör hårt.

 • Steken

  Finns väll ingen på 4klövern som käkar tillskott & lightprodukter i vidare stor konsumtion!
  Utvärdering på alla 4:
  David: verkar ju uppenbart ha samma typ av läggning till kost som dig.
  Matte: breda skarans husmansexpert & frukostguru (lite light vad jag kunnat se)
  Tomas: Maken till totaltränad kropp är det nog få i denna stad som besitter, verkar äta sunt med tanke på recepten han postar.
  Ola: med tanke på hans fettmassan & överdrivna vikt så äts det nog lite light där med.

 • David2

  @Steken
  Jag greppar bara i luft :) Nejvars, checka videolänkdelen av bloggen och som av “Mat”-ikonen :)