Diskutera inlägget: Gästblogg – Markus “Curry” Lundmark – Resan mot 2 siffrigt !

Gästblogg – Markus “Curry” Lundmark – Resan mot 2 siffrigt !

Curry G-blogg

Mitt namn är Markus Lundmark men de flesta känner mig nog som Curry.

Har alltid idrottat sen barnsben med lite allt möjligt, men mestadels fotboll och innebandy. Man har väl alltid hållit igång kroppen men efter skador i båda knäna, tydligen extremt mycket brosk så lade man idrottandet på hyllan.

Det var svårt att hitta någonting att byta ut tränandet med och jag har aldrig varit en person som gillat gymlivet. Just den biten var för mig mest förknippat med rehab träning!

Efter många om och men släpade man sig till gymmet och började gilla det hela mer och mer. Det var en lång resa att hitta rätt med övningar och maskiner men med hjälp av 4klövern har man kommit in på rätt bana. Träningsskolan på youtube som de har är magiskt och med de klippen kommer man långt om man är osäker på gymmet.

Efter ett ”awesome” party år 2012 med studentlivet med allt det innebär och en resa med två härliga tjejer till Sunny Beach kände jag att jag hade gått på grund då det gäller träningen och att kläderna inte riktigt passade som de gjorde förut. Vad fan skulle man göra?

Jag tog kontakt med Tomas Åström som tipsade mig att ta kontakt med Ola Enberg då det gäller kost och träningsupplägg, för nu kändes det att he var dags för en stor förändring. Vi hade några möten och bestämde oss för att göra en satsning mot sommarn 2013 med stora förändringar i sikte!

Sagt och gjort gick jag ”allin” i mitten av januari 2013, med en ingångsvikt på 115 pannor. Ola Enberg la upp ett kostupplägg och träningsupplägg där det gick ut på att äta rätt och träna smart. Kring maten skulle man väga allt i stort sett och den biten var helt ny för mig och de undrade man hur fan det skulle gå. Träningsbiten var uppdelat i en 3-split + mycket kardio. Ola hade till och med lagt in två party tillfällen i detta upplägg per månad. Men jag bestämde mig att köra stenhårt första månaden och vilka resultat det visades göra. Jag tappade hela 5 kilo och kände mig piggare än på mycket länge.

Det hela rullade på månad för månad och efter tiden gick började muskelaturen visa sig som lyst med sin frånvaro i 10 år typ. Man började tänka att va fan är det som händer !?

Under resans gång har man upplevt både medgångar och motgångar. Till att börja en avsliten höger rumpmuskel, helt sjuk skada!
Efter cirka 1.5 månad med full träning 3-4 pass per vecka ungefär och nalta promenader så kände man att styrkan var tillbaka och man kunde öka gasen en aning. Man fick bita ihop helt enkelt.. På senare tid har jag börjat känna av min gamla knäskada men nu börjar jag få bukt på det med också. Det gäller att inte ge upp!!

De har också varit en tung tid under dessa månader som gått. Min hund Zimba har fått somna in och så har man fått ett cancerbesked inom familjen. Då får träningen flyttas åt sidan en stund och man får fokusera på det istället! De blir en rejäl uppförsbacke men det gäller att hitta tillbaka till träningsrutinerna, det får ta den tid det tar.

/ Curry

 • Kent

  Kämpa på Curry!

 • Nano-Sekund

  Enormt skoj att se din utveckling Curry. Du bevisar verkligen att man kan göra förändringar utan att utesluta något.

  Ser fram emot att se dig äga beachvolley näten på H-Badet under kommande sommrar! :)

 • Bouba

  Grymt inlägg, och riktigt roligt att se du kämpar på Curkan! Kan bara säga att jag är stolt över dig och fortsätt kämpa på! De handlar inte om ofta man ramlar.. utan hur ofta man lyfter sig upp och ge allt du kan så kommer du nå alla dina mål de lovar jag! Hör av dig ifall du behöver mer tips! Grymt av 4-klövern, Ola och Tomas som hjälper dig! De är du värd! Beklagar allt som händer runt omkring dig för tillfället! Finns alltid här. Kämpa på min bror! Tror på dig!

 • Daniel Nilsson

  Riktigt kul att se hur du kör på. Inspirerande är ordet. Du är ju hur grym som helst. Vi kanske ses i farten:).

 • Jockeboy!

  Yo go mann!

 • https://devtechnosys.ae/php-development Dev Chaudhary

  you go Man, Very brave

 • sirahdigital

  A digital marketing agency specializes in online strategies to boost brand visibility and engagement. Services include SEO, social media management, content creation, and online advertising. Leveraging digital platforms, these agencies help businesses reach their target audience effectively, driving traffic, leads, and ultimately, achieving online success.