Diskutera inlägget: Gästbloggare – Kent Dahlqvist – 16.v Uppbyggnadsperiod

Gästbloggare – Kent Dahlqvist – 16.v Uppbyggnadsperiod

Dags att göra ett gästspel igen här på 4klövern.

Tänkte skriva lite om mitt nya fokus under hösten.

Träffade Ola här på 4klövern i sommar och vi har lagt upp ett nytt schema/kostupplägg för mig. 16veckors 4-split med fokus på att öka min styrka. Har satt ett bänkpress mål som jag vill nå innan jul. Tidigare körde jag ett 5-split med ganska lite vilodagar. Har nu gått ned på ett 4-split med mera övningar per pass men med 1 mer vilodag i veckan. Försöker hålla det i alla fall, inte direkt duktig på att vila .

Skillnaden på passen är att jag lyfter tyngre med färre reps på framförallt basövningarna. Jobbar även på en så kallad rak serie på alla basövningar. Det vill säga att om jag klarar serien på till exempel 4x3reps på den utsatta vikten så höjer jag nästa gång och strävar efter att klara den nya serien på tyngre vikt.

Kosten har vi justerat så att jag får i mig mera kolhydrater och där jag framförallt har en mera bastant och mer kcal-rik näringstajming. Kör för första gången också med en form av PWO bestående av kreatin, beta alanin och koffein.

Kcalintaget har vi ökat med dryga 1000 kcal motför vad jag körde på i våras under min viktnedgång med fokus på att minska kroppsfett.

Nu är jag inne på den 4e veckan utav detta schema och kostupplägg.

Hur har det gått hittills?
– Vikten har ökat med drygt 2kg.
– Ökningar på ALLA basövningar och även alla andra övningar. Enda som jag har fortsatt svårt med är bänkpressen. Den övningen som jag verkligen vill öka i !
– Kosten fungerar bra och näringstajmingen och PWO:n gör att jag håller energin uppe längre.
– Hade svårt i början att ställa om till det ökade kcalintaget. Nu går det bra dock. Rätt ok att äta mer ibland
– Drygt 12 veckor kvar av nya schemat så om jag får använda ett bra uttryck så är det bara #kugga #upp

Vill passa på att slå ett slag för Ola Enberg för allt stöd och coachning. Tack även till alla grabbarna i #capslockpoker för det dagliga träningssnacket!

Fortsättning följer…

/ Kent

 • http://www.4-klovern.se ola

  Jag är så OTROLIGT imponerad av din utveckling Kent! Du har verkligen bevisat att hårt jobb lönar sig!
  Dina axlar håller riktigt skarp klass !!

  Hatten av !! #GRYMT !!

 • Fredde N

  Sjukt bra jobbat Kent! Ska bli skoj att se hur dom närmaste 6mån kommer bli =)

 • Kent

  Tack så mycket grabbar ! Det bara fortsätta å kämpa på och hoppas man får mera styrka i kroppen i vinter!
  Ja Ola, axlar är det roligaste jag kör på gymmet :D