Diskutera inlägget: Hitta tid att träna som pappa

Hitta tid att träna som pappa

20131203-224744.jpg

Varför skriver jag om detta? Jo, för i skrivande stund så blev jag för lite drygt 3 dagar sedan pappa till en helt fantastisk dotter. Den största upplevelsen man kan uppleva. Men jag tänkte inte prata om den känslan, utan jag kommer ta upp hur man får träningen att bli av i det tidspressande schemat man har som pappa. Så se detta som en ny följetong för er som är intresserade.

För min del kommer jag hinna träna på bra eftersom jag kan göra det på jobbet, men det kommer komma stunder även för mig när jag kommer ha ont om tid. T.ex. nu på BB. Efter ett antal dagar utan träning så hinner jag bli rätt så rastlös. Så medan tjejerna låg och sov så passade jag på att riva av ett 20 minuters pass. Vårt rum på BB är ca 5 x 3 m stort. Så jag låste in mig på toan som är ännu mindre. Typ 2,5 x 2,5 m.

Jag fyllde upp alla vattenflaskor som vi köpt på oss. Samlade ihop lite tunga kläder och böcker osv. Stoppade in detta i frysbagen som jag hade med och detta blev mitt träningsredskap för dagen. Ca 12-15kg frysbag. Ni kan fylla vad ni vill. Resväska, ryggsäck, påse. Ja det spelar ingen roll vad det är faktiskt.

Så här körde jag:

Cirkel på 3 varv med så lite vila som möjligt:

– 50 frysbagsrodd
– 30 armhävningar
– 30 frontsquat med frysbag
– 20 sneda maglyft med frysbag

Tabatha intervall (8 set, 20s jobb / 10s vila)

– Thrusters med frysbag
– Situps

(OBS, supersetta thrusters med situps)

Avslutande

– Enarmsbicepscurl med frysbag

3 x 15/arm

Detta tog 20 min, i en toalett, med en frysbag och kroppen som redskap. Ett perfekt pass för mig. Mer tips kommer!

 • Erik

  Stort GRATTIS pappan, hoppas det har gått bra för hela familjen!

 • olaenberg

  Måste def. pröva på frysbagsrodd, tror att jag kan leverera på den LOL =)

 • mattias

  Stort grattis Tomme och hälsa Hanna oxå. Damp är det första jag kommer att tänka på:)

 • stam59

  Jo fantasin har inga grenser. ::9