Diskutera inlägget: Hösten – Depressionens årstid

Hösten – Depressionens årstid

Hösten, en knepig årstid. En årstid där våra sinnen samt vårt energiförråd i symbios med vädret tankas och töms upp och ner.

Just hösten är för många en tung period. Regn, mörker, plusgrader, avsaknaden av snö och kyla samt ljus är på många sätt deprimerande.

Något positiv med hösten är att det är en den ultimata årstiden på året för att “ta tag” i träningen, en möjlighet att kunna träna och äta på ett smart och kontinuerligt sätt. Under denna period på året finns det inte plats för ursäkter som Julbord, påskmat eller midsommarnubbe. Det är heller ingen grillsäsong, ingen semestersyndning, bara rena och skära “blåa veckor”.

Att träna ger energi, att få en extra boost i dessa mörka tider kan vara till nytta för att finna gnista till att orka med jobb, skola, familjeliv, etc.

Så ifall jeansen känns tajta eller den klassiska favoritskjortan klämmer på fel ställen tveka då inte på att våga ta steget över tröskeln in till träningens landskap.
Ifall okunskapen eller rädslan får dig att tveka råder jag dig att be om hjälp. Alla har vi börjat någongång, medans vissa har vart aktiva förut. Att använda verktyg till att utveckla sig själv är ingen dum ide. Hur pass ambisiöst & intensivt ni skruvar är upp till er själva !!

Så varför vänta tills efter nyår? Börja nu och “stoppa blödningen” i tid. På detta sätt ger ni er själva chansen till att skapa er bra rutiner samt ett ypperligt utgångsläge till att kliva in i 2013 pigg och glad.

// Ola

  • Soffnötaren

    Det kanske är dags då. Tack för ett motiverande inlägg!

  • http://www.4-klovern.se ola

    @ Soffnötaren
    Kul att du blev inspirerad! Jag önskar dig ett STORT lycka till :)