Diskutera inlägget: Jobb, träning, kost under diet!

Jobb, träning, kost under diet!

Som ni märkt har jag legat ruskigt lågt på inlägg senaste tiden, ska försöka få lite ändring på det framöver:)

Tänkte berätta lite om hur min diet går och hur allt funkar med träning och kost i samband med tungt arbete och lite sömn. Att jobba 7-16 är långt ifrån optimalt iaf sett ur ett träningsperspektiv, och att lyfta tungt och röra sig mycket gör det extra viktigt att stoppa i sig mat kontinuerligt. Speciellt under en diet med lite kolhydrater gäller det att lyssna på sin kropp och ge den extra energi om det behövs.
Så här kan en vanlig arbetsdag se ut med kost, jobb och träning: Klockan ringer 05,20 lite väl tidigt för min smak men bara att pallra sig upp, ner med fyra ägg i en kastrull och koka. Har kört kokta ägg till fukost under hela dieten mycket för att slippa disk och man inte behöver engagera sig så mycket. 3 skivor luftorkad skinka, lite kaviar, ett glas c-vitamin och ca 25 gram vassle protein senare är frukost färdig att inta. 06.10 in i bilen för en färd till lule där jag jobbar för tillfället. Väl framme är det bara att he sig ut och jobba. för tillfället består jobbet av mycke lyft av armeringsjärn och gjutning av betong, en hel del slit med andra ord. Raster och Kost ser ut som följande: 09.00-09.15: 1 st Wasa sport, 30 g keso, 40 g vassle. 11.00-11.30: 350 g kyckling + Broccoli. 14.00-14.15: 1 st Wasa sport 30 g keso 30 g Kasein ( vid Behov 100 g Makrillfile i tomatsås ). 16.00 Hemfärd!:)
Väl Hemma så brukar jag för det mesta ha tur och ha det mesta till middagen fixad av min kära flickvän Magda vilket är väldigt skönt efter som man vi 17.45snåret börjar känna sig ganska tom. Till middag kan det t.ex. bli Köttfärsbiffar, broccoli och ca 70-100 g fullkornsris. 45 minuters vila efter maten sedan bär det iväg till gymmet där man intar en drink med 40 g snabba carbs och 25 g vassle före passet för att sedan mitt under passet fylla på med ytterligare 50 g vassle + 5 g leucin. Efter en bastu på gymmet, hemfärd, 25 g vassle ( ca 1 timme efter passet) tar jag kvällen sista mål som för det mesta blir 2 st 90 g hamburgare, 2 skivor cheddarost, en avokado och lite tomater och rödlök. Sedan blir det lite slappning framför tvn en halvtimme sen är det bara ner i sängen igen för att sova så man orkar jobba dan där på.

Så ser alltså en vanlig dag ut ungefär, inte superintressant men en rätt hård vardag. Dieten flyter på bra och jag tycker mig se att hårdheten kommer mer och mer även om det inte händer mycket på vågen. Känner att det räcker såhär för den här gången.

Kommer med mer uppdateringar inom kort om hur träningen och kropen känns!

Här en bild på min standardfrukost!

 • Reverse Froggman

  >Ojojojojojojojojojojjojojojo vem hade du i svenska ? Hört talas om ny rad eller någon form av struktur på ett blogginlägg!

 • Matte "extreme" Jonsson

  >Jag gick bygg Reverse Frogman inte samhälls så försök fokusera på innehållet istället för stavningen och upplägget! Detta är ingen språkblogg utan en blogg om träning och kost så försök ha lite överseende med min "dåliga" svenska. Tack!

 • Svenskaläraret

  >Håller med reverse frogman! Ska du skriva på en blogg måste du utveckla din svenska och lära dig att bygg upp meningar på rätt sätt och inte klumpa ihop allt.

  mvh

 • Anonymous

  >Reverse Froggman: För att kritisera en persons kunskaper i det svenska språket och sen ställa en fråga men avsluta med ett utropstecken så känns inte kritiken befogad.

  Och vad är en "Svenskaläraret"?

 • Anonymous

  >Men förfan lägg ner att klaga på hur nån annan skriver.
  Jag som dyslektiker kan läsa utan direkta svårigheter och om jag kan läsa detta då måste ni verkligen ha problem.

  fan vad sånt här retar gallfeber på mig

  / Kim B

 • Björn

  >Men lägg ner för fan med att klanka ner på Matte! Det viktiga är väll vad man skriver på bloggen inte hur man skriver! (även om detta var på gränsen till hur grötigt det får vara)

  Kim B: Håller fullständigt med dig BRA skrivet!

  Matte: Varför kokar du inte äggen och packar matlådorna dagen innan på detta spar du minst 20 min/morgon!
  20min*5dagar= 100 Min = 1.5 timmes mera sömn.
  Antingen väljer du att skippa din vila efter jobbet, och satsar på INTENSIV sex innan läggdags (ca 6-9 min)

  Kör hårt! Du verkar ha glöden som krävs för ett liv som Working Class Hero!

 • Ola Enberg

  >Kim: Riktigt BRA skrivet! Tråkigt med folk som hellre klagar än gör något vettigt själv.

  Björn: Gillar dina tips starkt!

  SvenskalärareT: Du håller inte hög klass själv!

  Exteme: Bra skrivet betydligt hårdare vardag än Tomas Åström! uppskattningsvis upp till 500%hårdare…

 • tobbe

  >En dum fråga… Vad är "ett glas c-vitamin" och vart köper man det?
  Det låter ju nyttigt :-)

 • Matte "extreme" Jonsson

  >Menar förstås ett glas vatten med en c-vitamin brustablett i. Failade lite på svenskan där också;/

 • tobbe

  >nej nej, var inte alls så jag menade, tyckte det lät som en bra start på dagen bara och funderade (som den totala rookie man är) var man köper det, finns kanske i vanlig matbutik?

 • Det randiga linnet från Spanien

  >Tobbe: C-Vitamin brustablett Går att köpA på de flesta livsmedelsbutiker finns olika smaker också! =)

 • tobbe

  >Tack tack, ska hålla utkik efter det.