Diskutera inlägget: Känslan av att lyckas

Känslan av att lyckas

Bara att ställa sig på scenen för mig så var känslan av att lyckas uppnådd

Har ni någonsin känt att ni har satt upp ett mål och lyckas utföra det? Visst är det en helt fantastisk känsla när man ser att, “jag klarade av detta“. Hel kroppen fylls av energi och för några sekunder känns det som att det inte finns något dåligt alls här i världen. Men sedan om man jämför detta med känslan av att misslyckas. Otillräcklighet, ett slag rakt in i ansiktet som säger att du inte duger. Självkänslan som hade börjat stiga i takt med att man tog sig an uppgiften försvann lika fort igen. Ett nederlag är inte kul.

Men det jag vill säga med det här är att vi ska sätta upp realistiska mål eller uppgifter som vi känner att vi klarar av att utföra. Givetvis ska man utmana sig någon gång också, men är ni vana att aldrig lyckas utföra uppgiften så som var tänkt i början så kommer vi bara bryta ner oss bit för bit.

Träningen är ett bra exempel på att vi ofta sätter upp för höga mål.Vi färgas av media att man ska ha världens magrutor & äta strikt 7 av 7 dagar i veckan. Vi vill träna alla dagar i veckan, vi övergår på en handvänding till att äta nyttigt från onyttigt. Detta är väldigt stora förändringar för en person som inte alls har tränat eller ätit bra tidigare i sitt liv. Här gäller det att sätta upp realistiska mål som man känner att man kan klara av. I början kan ett delmål bara vara att ta sig till gymmet och när man sedan känner att man klarat av detta så har man kanske den energin som behövs för att ta sig an ännu en utmaning. Sätta ett mål som att träna 2 dagar i veckan och äta bra 5 av 7 dagar i veckan kan vara nästa steg.

Som ni förstår så vill jag att ni sätter små mål som ni känner att ni klarar av. Eran självkänsla kommer att öka och känslan av att lyckas får er kropp att fyllas av energi. Detta gäller inte bara i träningens värld utan även i arbetet, när ni umgås med kompisar med mera. som ni känner att ni klarar av.

Jag pratade om media. Hur det formar oss. Och jag kan tänka mig att vi på denna blogg också kan forma till en viss del. Jag vet själv hur det är när man läser om andra personer som man själv tycker har lyckats med sin träning. “Jag vill träna som han” Eller “Jag vill se ut sådär”. Sätter ni upp ett mål att “Jag vill se ut som en fitnessatlet” så är det lätt hänt att ni inte tar er dit ni vill. Det är bättre att må bra och hålla igång än att känna att man inte klarar av det man gör. Jag menar inte att VI som skriver på denna blogg är “Fysiska underverk” som jämt tränar stenhårt. Det är inte så vi ser på oss själva. Men för vissa av er kanske vi är det. Som Ola skrev igår: Vi vill inspirera till en hälsosam livsstil och en roligare träning. Vi säger inte att saker och ting är eller ska vara så som vi gör. Men det kan kanske vara en inspirationskälla till er?

Som sagt, sätt upp ett mål & känn att ni kan utföra det. Då uppnår ni känslan av att lyckas!

 • A

  tummen upp för texten!

 • amatör

  Mycket bra skrivet !!!! Ett sätt som funkar för mig är att ha ett stort mål, och sätter jag upp realistiska delmål, och på så sätt så när jag ända fram, inte alltid, men ofta nog för att inte tappa sugen !!!

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Tacktack! Precis som du säger så är det viktigt att ha ett stort mål också men små hållpunkter däremellan. Och det är just det jag menar att man når sitt mål, så man behåller suget. Bra jobbat!

 • emmak

  Väldigt bra skrivet !! full träff !

 • http://www.4-klovern.se ola

  Riktigt bra text Tomme! Många siktar tyvärr för högt & klarar ej av att hålla kontunitet i långa loppet! Sen måste man ju alltid vara objektiv & ha en viss distans till det man gör. Något som oftast blir bättre med åren, då man mognar som person!