Diskutera inlägget: Konsten att kunna TRÄNA RUNT en skada !

Konsten att kunna TRÄNA RUNT en skada !

Att fortsätta träna trots att man har skador är en viktig del för att kunna hålla humöret uppe, samt för att snabbare bli frisk

Har haft det lite småstruligt den senaste tiden med ömmande bröstfästen. Att jag har samma känning på både vänster  höger sida är ett typisk tecken på att jag inte har en sträckning eller bristning, utan snarare en lättare retning av något slag. Att orka fortsätta att träna trots att man har en skada är något som jag finner otroligt viktigt. Visst man ska inte vara dum & reta skadan med övningar som gör ont, men man ska ej vara rädd för att få igenom blod i området.
Konsten att träna runt en skada är en viktig kunskap som de flesta som tränar hårt besitter, på ett eller annat sätt kan man oftast träna den deffekta muskeln på något sätt (olika typer av vinklar, cablecross istället för stång, få reps & lättare belastning etc etc..) Denna typ av träning är också enormt viktig för mitt psyke, att bara ligga hemma & ha ont leder bara till att jag tänker på skadan mer & mer för att tillslut mynna ut som en riktigt ordentlig “energitjuv” 

Misstankar om min skada!
För ca 3 veckor sedan så ändrade jag på massor av detaljer i min bänkpressteknik, detta för att kugga upp & ta mig vidare till “next level” . Saker som jag ändrade på var dessa:

+ Flyttade in greppet för att bli starkare i bottenläget
+ Siktade på att sätta stången ännu längre ner på bröstkorgen
+ Ändrade mitt grepp till att hålla runt stången istället för att ha tummen
    på baksidan. Som vi demostrerade i styrkeskolan (bröst)

Tydligen har detta gett mig en oönskad vinkel & på så sätt orsakat denna irratation & smärta. Jag har inte kunnat träna bröstet tungt på 12 dagar, men jag har tränat igenom det 2 ggr. ändå (med lite olika trix) trots att jag knappt klarar av att bänkpressa stången pga. smärta, samtliga gånger har smärtan minskat till dagen efter.

Så mitt tips till er är att försöka träna runt era skador! Detta hjälper er att hålla muskeln lagomt fylld, samt ger er en bättre balans i det” mentala spelet” samt ett mera harmoniskt psyke till vardags =)

Lycka till !

  • Piteå vallabod

    Skön bild!
    Rätt märke på stavarna skönt att se:)

  • http://www.4-klovern.se ola

    @ Pite vallabod
    Klart att man använder sig av prima grejer =)