Diskutera inlägget: Krönika ur min PT sida 25/2

Krönika ur min PT sida 25/2

Klubbkompisar i ett vårigt Göteborg

 

Att resa tungt.

Som idrottare i en materialsport som skidor är idag så äger man i vår ålder och nivå sällan mindre än 20 par skidor. Oftast fler. Det behövs. Ifrågasätter man det så kan jag meddela att det finns fler än ett skidföre.

 

Jag har kånkat flertalet av dessa runt om i hela Sverige. För är man inte i landslaget så tävlar man mest inom Sveriges gränser. Jag har åkt tåg,minibuss,bil,buss. Men någon gång per år får vi tack & lov möjlighet att flyga. Jag gillar att flyga. Det underlättar.

 

Men det finns brister även här. När vi för en gångs skull får åka den i vår värld korta resan till Kallax och ska checka in skidfodral/vallalådor osv så är det minsann personal som ska påpeka reglerna för oss. Tydligen är det bara tillåtet att flyga med ETT par skidor och en “pjäxbox”. Pjäxbox vad är det?

 

Har aldrig behövt ta en diskussion förut utan jag betalar gladeligen för att få frakta mina 8 par. Det är inte olagligt.

Men det ska tydligen nödvändigtvis talas om att man minsann är en outbildad människa som inte läst reglerna för antal skidor på hemsidan. Och det ska suckas, gör jag det när jag hjälper folk inom mitt yrke? Inte en chans. Nej herregud så hemsk man är. Ungefär som när man glömmer hälla ut en Loka före man passerar säkerhetskontrollen.