Diskutera inlägget: Lär dig göra en muscle up i ringar

Lär dig göra en muscle up i ringar

I CrossFit så finns det en övning som kallas för Muscle Ups. Du sk alltså dra dig upp i ett par olympiska ringar hela vägen upp till utlåsta raka armar. Låter kanske inte jätte svårt, men denna övning är BRUTALT tung. Men genom att göra denna övning tekniskt rätt så ska ni se att det blir mycket mycket enklare. Kolla på filmen för att se tekniken:

1. Liggande på rygg, öva bytet från drag till press

Placera ett par ringar Ca: 20-30cm från marken. Se till att när ni kommer upp till bytet från draget till press så ska ni ha armbågen i linje med axeln. Det viktigt här är inte att fokusera på att ta sig upp, utan fokusera på BYTET. Håll ett så kallat “False grip” händerna ganska högt upp på ringarna. Nu drar ni ringarna mot bröstet och försöker här luta kroppen så mycket som möjligt framåt. Tänk att ni ska göra den största situps ni någonsin gjort.

2. Dips i ringar

Luta dig framåt och försök stabilisera ringarna nära kropp. Så fort du kommer ut med ringarna blir det instabilt. Träna upp styrkan i detta moment.

3. Muscle up sittande på golv

Placera nu ringarna så att ni kan sitta på golvet. Härifrån dra ringarna mot bröstet. Håll ihop ringarna och luta er så långt framåt som möjligt för att fixa bytet. pressa er upp.

4. Riktigt muscle up.

Spänn magen, och när ni drar ringarna mot bröstet så ska ni nu göra den största situps ni någonsin gjort. Fördela vikten framåt, annars fixar ni aldrig övergången till dipsen. Pressa er upp, Sen färdig.

Detta var några tips på hur du kan göra en strikt muscle up. Börja på den nivån som känns lämplig för dig och träna upp styrkan för att sedan öka nivån och göra det svårare och svårare. I crossFit så handlar det sedan om att göra så många som möjligt. Då är kipping ett alternatvi, att man tar hjälp med benen. Men jag kan tycka att det är bra att kunna hantera den strikt, då blir det betydligt lättare sen när du ska kippa den.

Lycka till!

 • hemmings

  De där är grymt jobbigt har testat det men fick ingen bra teknik.
  Du är jävlat helgrym Tomme!! Du har nån timme på step in :)

  // keep up the good work

 • http://www.4-klovern.se ola

  Du går från klarhet till klarhet!

  Den dagen du vinner CrossFit SM så ska du få ett gym av mig. 10 meter takhöjd, 5 roddmaskinr, stänger & viker i mängder. löparbana & slädar etc…

 • Erik Törmä

  Bra förklarat måste jag säga! Nu fick jag något att öva på i sommar, tack tack!