Diskutera inlägget: Lisa Bengtsson gästbloggar på 4klövern

Lisa Bengtsson gästbloggar på 4klövern

– Skriven 10 Jan

Min nuvarande sambo Niklas Enberg (kusin till 4klöverns Ola Enberg) flyttade från Piteå till de småländska skogarna för att spela hockey i Troja-Ljungby. 4 år senare tog han med mig för att flytta närmare hem, till Sundsvall.

Jag har under halva mitt liv haft en “löpar karriär” och innehar därför kring 50 medaljer. Dessvärre blev det ingen lång karriär då körtelfeber slog till och det blev en alltför lång uppförsbacke. Ett sista lopp fick bli Göteborgsvarvet på 21km som jag gjorde tillsammans med pappa.
Nu satsar jag istället på en karriär inom journalistik och är bl.a. Krönikör för Sundsvalls Tidningen. Samtidigt hänger jag en hel del i gymmet (helst med min kunnige pojkvän) och försöker bli mer hälsosam.

Efter ett rejält otursår i fjol är Niklas nu tillbaka som en riktig backklippa och har under större delen av säsongen varit ledare för Sundsvall Hockeys positiva +/- statistik. Han ger allt i varje match och fokuserar på nuet. Drömmen är dock att jobba sig uppåt och hamna i ett elitserielag. När den drömmen är uppnådd får han sätta nya mål…

Att leva med en hockeyspelare är väldigt intressant, åtminstone när man lärt sig lite hur det går till. Saker som offside och domartecken kanske man lär sig om ytterligare ett par år… Som ni märker är jag ingen lagsportmänniska, jag var den som åt bullar på fotbollsträningen och istället ägnade mig åt friidrott och löpning som är mer individuellt. Det har därför varit en stor omställning att träffa Niklas vars liv kretsar kring hockey.
Att en människa kan träna så mycket är för mig ett mysterium – är det inte fys- eller ispass så är det sommarträning. Med lite tur är det väl en 2-3 veckors träningsledigt på ett år (känns i alla fall så). På vintern är det mycket rutiner här hemma, varje matchdag är den andra lik för man får inte ändra på sina rutiner. Tycker det är väldigt intressant att de har sina vanor, någon sover, en annan spelar tv-spel och en tredje måste dammsuga. Varför tänker jag?

Vintern är väldigt intensiv med alla matcher och just i Sundsvall blir det mycket ensamtid för mig. Närmsta resorna är på 30 mil, vilket ni norrlänningar kanske anser är nära men för mig som är smålänning är det ju en resa man gör max 1 gång per år. Däremot är det inget negativt med bortaresor, då har man tid för sitt eget och man blir två självständiga människor på ett bra sätt och det skadar ju aldrig att längta.

Till våren börjar det oftast lugna ner sig och man ser framför sig den där lediga sommaren när man har tid att hitta på saker, sen minns man att han ska ha sommarträning. Det är dock kanon, då kan jag följa med de dagar jag känner för det och ladda för en kommande Beachsäsong! På sommaren är livet annars som alla andras liv; sol, bad, lite fest å kvalitetstid med vänner och familj.

Till hösten tycker även jag att det ska bli kul med hockey igen och så drar det igång, samma visa och förhoppningar om en bra säsong. Till viss del skiljer sig väl livet som och med en hockeyspelare lite från ett med en vanlig 7-16 arbetares. Jag vill gärna ställa upp och se matcherna, både för att det är kul och för att vara ett stöd för Niklas. Det är mycket folk i omlopp så man får träffa mycket nya människor vilket är väldigt roligt! Jag har då fått mig ett par underbara vänner tack vare hockeyn.

Till viss del har jag satt min dröm åt sidan. Det beror mycket på att när jag träffade Niklas så fick jag en dröm till – ett liv med honom. I valet på att bo med sin drömprins eller flytta långt bort och studera media har det än så länge blivit det förstnämnda. Tack och lov är jag bara 21år och har fortfarande tid på mig att stoppa näsan i böckerna för jobbar med min dröm gör jag redan, som frilansjournalist och krönikör.

Sen Niklas kom in i mitt liv har träning fått en helt ny betydelse för mig. Jag har lärt mig att ett hårt pass på gymmet får mig att må så mycket bättre. Dålig hållning har gjort att ryggen och nacken har tagit mycket stryk men med regelbunden träning är det inga problem. Likaså har jag haft mycket problem med magsmärtor men när jag drog ner på sötsaker och blev hälsosammare märkte jag att även sådana problem försvann.
När man har ont någonstans så blir det ofta känslan att man inte orkar träna, mitt mål är att då ta mig till gymmet och printa in i min hjärna att smärtan försvinner efter ett par pass och hälsosam kost är bra på alla sätt och vis. Godsaker är bara ett beroende som man måste jobba bort. Däremot är det viktigt för mig att ibland få unna sig, idag är jag inte stark nog i sinnet att välja bort saker som t.ex. glass till 100%, jag får köra belöningssystem så länge.

Mitt största mål är helt klart att få självdisciplin så att jag kan träna, äta rätt och må bra samtidigt som jag har roligt! Jag har precis börjat ett 6-vekors program och hoppas då på att få resultat som kan peppa mig till att fortsätta ännu längre!

  • http://www.4-klovern.se ola

    Nesson gör alltid solida “sessar” Ska bli kul att få träffa er inom snar framtid! (hoppas jag iafa.) =)

    Lycka till båda 2 !