Diskutera inlägget: Lyftarskor, Vad tycker jag?

Lyftarskor, Vad tycker jag?

 

Addidas Power Perfect II

Jag fick frågan för ett tag sen vad jag tyckte om mina lyftarskor som jag investerat. Och jag ber om ursäkt att jag helt har glömt bort att skriva om detta. Så här kommer en kort omdöme:

1. Helt överlägset alla andra skor i benpass. Du kommer djupare i böjen, du känner dig stabilare mot grunden och du känner verkligen att du kan få kontakt i hela benen. Eftersom skon är aningen uppbyggd mot hälen så underlättar detta dina fotleder och du får en mer skonsam kurvatur på ryggen än om du kör utan lyftarkor. (DOCK, är fortfarande stretch superviktigt, då lyftarskor inte gör dig rörligare i fotleden)

2. Vid press pass och olympiska lyft så som frivädning osv så är även där skon att föredra. Genom att kunna stå stadigt på backen så kommer du kunna generera mer kraft. Du känner dig helt enkelt mer stabil.

3. Skon som jag köpte är även framtagen för att kunna fungera litegrand som en “kombidojja” Alltså att den inte ska vara allt för klumpig för att kunna utföra egen kroppsviktsövningar m.m. Den funkar OK för detta. Nu har jag inte testat någon annan sko, men jag kör hellre med min nike free skor här eller barfota.

Det där var ett kort omdöme om skon. Jag rekomenderar verkligen alla som vill ta benträningen till nya höjder att investera ett par. Lycka till!