Diskutera inlägget: Markus Tiburzi – En inblick i projektet.

Markus Tiburzi – En inblick i projektet.

Jag är förvånad.

Riktigt förvånad! Inte över mig själv, utan av er.

I kassan på ICA, på läktaren, i omklädningsrummet, via telefonen, på stan. Ja, givetvis på Challenge. Var jag än befinner mig träffar jag på er – kända som okända människor. Glada och nyfikna. Mängder av er! Ni frågar hur det går, ni kommenterar filmerna, ni berättar att ni tävlat mot mig i armhävningar.

Mitt i det omåttligt värmande berömmet sticker något än mer fascinerande ut.
Det är ni som berättar hur inspirerade ni blivit… och hur ni själva börjat träna!

Dessa berättelser planterar alltid ett förvånat leende hos mig. Jag blir tagen över hur det totala engagemanget här på 4-klövern översatts till att bli ett livsförändrande startskott i en egen resa. Det är minsann power! Med den känslan i ryggen förblir denna hälsoresa ett rent nöje. Tack alla ni!

Prolog till Frågor och Svar
Många är nyfikna hur projektet går till.
Först och främst. Vi deltagare gör inget unikt. Vi hålls inte inspärrade av vrålande Ola Enberg-figurer. Vi tvångsmatas inte med broccoli.

Vi har däremot satt upp mål och bestämt oss. Men framförallt; Vi har berättat för omgivningen och därigenom satt oss själva under motiverande press! Det är den enkla hemligheten.

Det unika är istället den stora scen vi så tacksamt fått låna. Det är en scen som förpliktigar, dels mot publiken, men framförallt mot de som lånat ut scenen, med tanke på all den tid och engagemang de lägger ner. Samtidigt är det en symbios som bara lämnar glädje och vinnare efter sig!

Frågor och svar

Vad får ni äta?
– Vi har inte fått några förmaningar, bara tips. Personligen avstår jag allt som gemene man klassar som onyttigt. Läsk, skräpmat, godis, chips osv. Nolltolerans råder.

Hur äter du?
– Kellogs K-special till frukost. Säkert inte det bästa, men gott. Lunch på stan. Gärna mer av köttet och mindre av potatisen. Har lämnat brödet därhän. Lagad middag varje dag. Kött, lax, eller kyckling. Gärna med ris och grönsaker. K-special avslutar dagen.

Hur ofta tränar du?
Försöker hålla mig till fyra dagar i veckan. Gymträning enligt rullande schema. Har hittat en liten böjelse för 40-minuterspass på “Muppcyklarna” där pulsen tillåts variera mellan 150-160.

Hur känns det?
Hela upplevelsen andas inpiration som genomsyrar både träning, kost och filmskapande. Det är förbaskat kul, för att tala Ulfbåge-språk!

Till sist
Det kan inte bli film varje gång… Hoppas någon orkade sig igenom allt denna text! Har ni förresten frågor är ni mer än välkomna att ställa dessa som kommentarer.

 • Elin

  Vilken skön bild:) Jag är sjukt impad över era resultat så här långt! Tycker att vi adepter borde planera ihop en träff tillsammans med “cheferna” när vi är klara med utmaningen för att fira våra resultat – för jag är säker på att det kommer bli utmärkta! Lycka till med fortsatt träning – själv inleder jag med mitt första pass idag!! /Elin

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Bilden talar för sig själv, Grym!!! Du fick med många viktiga punkter här tibban. Detta projekt har fått den kraft som vi velat att den ska få. Så som du skriver att folk blir motiverade av det just “DU” har gjort är nog det som ökar motivationen mest för en själv. Glid på denna våg så ska du se att ditt resultat i vår kommer bli helt magiskt!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Riktigt bra blogg Tibban! Bra budskap på lite text. Lite av en konst de där.

  Finns så otroligt många ideer till olika typer av produktioner, filmer, påhitt, etc.. Tyvärr så ska det klaffa med arbete & fritid, samt många personer med olika arbetstider. Jag tycker att vi ska vara mycket stolta med vad vi hittils uppnått i projektet, både mediamässigt, visuellt & framförallt känslomässigt.

  Att Tibban tillför 4klövern 50 nivåer extra i kvalite & produktion tror jag alla är medvetna om, det jag tror många inte är medvetna om är hur extremt mycket tid allt trixande, redigerande & planerande tar för en liten film på 1-3 minuter.

  Tänk på att vi gör alla dessa filmer för er läsares skull, vilket ni gärna får tacka oss för genom att kommentera & pusha våra krigande adepter framåt på deras resa mot utstakade mål !

 • Fredde

  Mycket bra skrivet Tibban! Så sant att folk kommer fram och peppar en hela tiden! vilket gör att man får den extra kick vi behöver!

 • Elias

  Alltid lika roligt att läsa era uppdateringar, keep up the good work! :)

 • tibban

  Elin: Helt klart borde vi ses då och på något sätt fira våra framsteg! =)

  Jag vill fylla i Olas tankar och justera dem lite. Jag gör nog filmerna för att jag själv tycker att det är roligt. Det är alltid utgångspunkten. Sedan är det otroligt kul att andra vill titta och roas av det.