Diskutera inlägget: Mårten Jonsson – Utvärdering av första året på college!

Mårten Jonsson – Utvärdering av första året på college!

Utvärdering första året på college!

Är nu tillbaka i Piteå för sommaren. Det är skönt att vara hemma igen, träffa kompisar samt massa annat. Nu är det ungefär 10 månader sedan jag satte mig på planet till USA för att börja på Universitet; Southern Illinois University of Edwardsville. Egentligen så hann jag inte skapa några förväntningar eftersom jag fick mitt visum i sista sekund. Nu när jag blickar tillbaka så är jag otroligt nöjd att jag hamnade på den skola som jag gjorde. Kunde verkligen inte bett om ett bättre ställe. Trivs verkligen otroligt bra både socialt och idrottsmässigt.

Rent sportsligt så startade det väl lite tufft med tanke på att jag bröt min vänstra tumme på andra träningen vi hade för säsongen. Som tur var så är våran säsong under våren och detta inträffade på hösten. Själva säsongen startade jag väldigt stark och var 5-0 i singel som skolans etta och 4-1 i dubbel efter första matcherna. Under mitten av säsongen så kom jag in i en mindre svacka. Detta berodde nog till mesta dels att vi gick från inomhus spel till att spela utomhus. Just detta var för mig ovant att redan spela utomhus i februari. Jag hade stora problem med värmen eftersom det redan var runt 25-30 grader då. Efter ett tag så lyckades jag vänja mig och jag avslutade säsong starkt och vann sex av dom sju sista singel matcherna. Min statiskt för året blev tillslut 12-5 i singel och 13-4 i dubbel. Tack vare min relativt starka säsong så blev jag utnämnd till Ohio Valley Conference Freshmen of the year samt att jag blev uttagen till OVC’s All-star team. http://www.siuecougars.com/sports/m-tennis/2011-12/releases/20120423f68i91

Just nu är det mycket träning som gäller kombinerat med seriespel i Tyskland. Jag har redan hunnit vara ned i Tyskland två svängar och ska dit en tredje gång nu till veckan för att spela dom sista matcherna. I Tyskland spelar jag tillsammans med Magnus Öhrvall för klubben RHTC i Hamburg. Motståndet där är väldigt starkt där en Australiensisk kille som är rankad 110 i världen i dubbel är den bästa spelaren i ligan. Hade nöjet att möta honom i dubbel, en mycket bra erfarenhet. Mina mål för sommaren är att avsluta stark i serien i Tyskland samt att lyckas bra i några mindre proffs tävlingar som jag ska spela i USA i slutet av sommaren.

Over and Out!

// https://twitter.com/#!/SwedishMo

Bjuder på några bilder som summerar det gångna året:

 

 

 

 

  • http://www.4-klovern.se ola

    Way to go dude!

    Ser fram emot att sitta i boxen på Franska öppna på 2 år =)

  • https://twitter.com/#!/SwedishMo gås

    Det vet du Enberg! Hare gött på Cypern!!