Diskutera inlägget: Maxa ditt liv

Maxa ditt liv

Ibland brukar jag fundera litegrand på vad livet egentligen går ut på, vad som får en att må bra, vad som får en att MAXA sitt liv. För några veckor sedan så satt jag ner med Peter på jobbet och diskuterade detta. Han kom med några riktigt viktiga tankeställare som jag tänkte bidra med här.

Vad väljer du?

Att ha alla pengar i världen, det drömmer nog de flesta om. Men vad ska du göra med alla dessa pengar om du inte kan leva ut ditt MAX när du använder dem. Att ha din hälsa på topp anser jag vara av högre värde. Att jobba häcken av sig hela livet, för att sedan vara 60 år och inte kunna njuta av detta på grund av hälsan. Det är inte värt det. Stanna upp och fundera. Vad behöver jag prioritera, min hälsa eller den dyraste TV:n?

Livets efterrätt

När man någon gång i livet skaffar barn, så vill man kunna vara så bra förälder som möjligt. Man vill kunna göra saker tillsammans, man vill se sitt barn växa upp och lära sig nya saker, man vill ge sitt barn det bästa möjliga liv denne kan få. Har jag inte hälsan till detta, så kanske det enda jag orkar är att ligga i soffan och se på tv. Så kommer inte mitt liv se ut. Jag kommer se till att mitt barn får den bästa tänkbara uppväxt. Jag ska se till att alltid vara i god fysisk form så jag orkar aktivera mig i mitt barns illdåd. Någon gång så kommer kanske livets efterrätt. Att du får barnbarn. Att orka vara i samma goda form då skulle jag värdera högre än den dyraste bilen. Jag vet inte, vad tycker ni. Resonerar jag fel?

Givetvis så vill jag både ha gott om pengar & en god hälsa. Men om jag skulle få välja. GIVETVIS VÄLJER JAG EN GOD HÄLSA.

Vad väljer du? Hur maxar du ditt liv?

 • Elisabet

  Så kloka och fina värderingar.

 • David

  Kan inte annat än hålla med, väldigt inspirerande läsning!

 • http://deniseworkout.wordpress.com/ Denise

  Inspirerande. Har aldrig tänkt på det viset. :)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Väldigt bra inlägg T4a !!

  Han är mycket klok Peter – Ni kompletterar varandra på ett mycket bra sätt :)

 • http://www.samuelssontherese.wordpress.com Therese

  Mycket bra skrivet! Något som fick mig att öppna ögonen var den dag jag märkte att jag hade problem att leka med barnen på golvet. Det var ett projekt att böja sig ner och ställa sig upp, tragiskt nog. Hej hej Agda 85! Men jag antar att ca 35 kg uppgång under sista graviditeten satte sina spår. Jag har aldrig varit så taggad som då! Träningen har inte bara gjort att jag tappat alla kg utan även gjort mig till en starkare, friskare och gladare människa! Jag tror den känslan är svår att köpa för pengar!