Diskutera inlägget: Midsommartrampet

Midsommartrampet

Midsommarhelgen 2011 är slut, för egen del spenderades den mestadels på sadeln. Midsommarafton var det ju som bekant en uppstyrd träning som vi döpt till Midsommartrampet och bjöd in folk att delta, givetvis med vetskapen om att uppslutningen när det väl kommer till kritan inte skulle bli alltför stor.

Dels är midsommarafton uppbokad för de flesta, sen såg även vädret inte speciellt lovande ut. Men kl 8.00 slöt vi upp på SL Cykel. Jag själv, Tobias Olofsson och Petter “Schleck” Larsson. Vi rullade iväg mot Rosvik och svängde in där, sen tog vi sikte på Långvik och vidare mot Ersnäs. Vädret var klockrent och varken regn eller någon gassande sol syntes till, men när vi kom närmare Klöverträsk så öppnade sig himmelen om än kortvarigt, därefter fick vi bara små skurar. Strax före Boden kom vår fotograf för dagen Hans Hedlund och filmade samt knäppte några kort. Och väl framme i Boden efter ganska precis 4 timmar och ett snitt på 30 km/h så bjöd han oss på kaffe från Statoil.

Välbehövligt, passade även på att fylla upp förrådet med diverse. Sen tog vi sikte på Älvsbyn, regn i stort sett hela vägen och mindre pratglada bikers efter vägen. 5 mil senare och framme vid rondellen i Älvsbyn tog vi ett sista depå stop och tryckte i oss vad som behövdes för sista 1.30h. Petter gjorde en grym körning i 1 mil och drog upp farten i dryga 37 km/h. Därefter så fortsatte vi i samma fart och landade i Piteå 7h 5min efter start. Dagens prestation stod defenitivt Tobbe för, längsta han cyklat innan detta var ca 3,5h så en ökning med det dubbla i inte alltför peppande väder och en ordentlig runda på 210km. En prestation från hans sida i klass med X:ets cooper test 2010…. Tack alla inblandade! Film kommer…

  • tobbe

    >Får passa på att tacka David och Petter för att ni drog mig runt denna runda! Hade riktigt roligt även om jag fick slita ordentligt… om Petters körning efter 18 mil hade varit nån kilometer längre hade jag nog ramlat av cykeln, riktigt imponerande kört! En annan sak som imponerade var Davids val av växlar… att köra så tunga växlar i 21 mil med konstant rundtramp, det kräver sina ben!
    Kan säga att mina ben fortfarande är rätt möra…

    Hoppas det blir fler rundor med dessa herrar, gärna då med sol så man får jobba på cykelbrännan. Snart börjar TdF weeeee!!

  • Ola Enberg

    >Helt sjuk insats Tobbe! Mäkta imponerad jag är! =)