Diskutera inlägget: Min sida i PT 3/12

Min sida i PT 3/12

 • Grottmänniskan

  Äntligen någon som förstått livets sanna innebörd :)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Imponerande & bra jobbat stor David!

 • Tomas

  Det här med att man var friskare och starkare på stenåldern? W00t? Syn på den? Måste väl diffa dryga 60 år på medellivslängd.

 • David2

  @Tomas

  Det fanns inga sjukhus, man bodde granne med björnar etc., inga grindar/dörrar/lås till hemmet, igen tillgång till hygienisk toalett etc etc etc

  Ja, den breda skaran idag är slöfeta soffpotatisar som inte skulle klarat sig 30 minuter för 1 miljon år sedan :)

 • Tomas

  @David2

  Jag håller absolut med dig. Avsaknaden av sjukhus et al är svår att argumentera bort. Att gemene man, inklusive dig, inte skulle överleva någon längre tid känns också rimligt. Men att det skulle vara ett argument för att man var friskare och starkare känns inte helt självklart?

  Allvarligt. Jag förstår inte den skönromantiserande bilden av stenåldern och dess positiva följder. Folk mådde antagligen jävligt dåligt mest hela tiden. Matbrist, hygienproblem och dåligt tandstatus. Tror genustänket laggade en smula också. Stor balle och aggresivitet var mest troligt ledstjärnor i “samhället”.

  Och däri ligger det intressanta. De personer som i synnerhet skriker halleluja över stenåldern i dagens samhället ser sig själva som intellektuella/pseudointellektuella. Och att då hylla en tid där penis och inte hjärna styrde över människor känns inte hälsosamt (no pun intended). Man vad vet jag. Jag har inte lusläst de senaste årens forskningsrapporter om de “positiva effekterna på lipidstatus av total misär under stenåldern” som tycks florera.

  Ska bli intressant att höra dina utvecklade hyllningar av stenåldern David2!

 • http://www.4-klovern.se ola

  En fortsättning på mitt föregående inlägg.

  Hur hårt man än tror på något så gäller det att vara objektiv & öppen samt ha perspektiv på sin tillvaro. Att leva Paleo som en livsstil är en stor bedrift & kräver starkt psyke, men det gäller att inte stånga pannan blodig pga. petitesser & låta den sociala delen, samt nära & kära påverkas.

 • David2

  @Tomas

  Hehe, som du kanske förstår så hyllar jag inte stenåldern som ett koncept varken teknologiskt eller ur ett genusperspektiv. Men att påstå att det inte krävs en starkare och friskare kropp för att överleva den tidens motgångar är ju bara ett förlöjligande av ens egna intellekt :)

  Kort och gott: Stenåldern som helhet sög nog med största sannolikhet. Men att våra kroppar är ritade efter dåtidens mönster och därför bör anammas för bästa möjliga hälsa, anser jag, är självklart. Nu gör ju alla som de själva vill; min kropp mår utmärkt av detta. Du kanske njuter av att pressa socker, vad vet jag?

  @Ola

  Jag ser ingen anledning till att nära & kära skulle påverkas negativt. Det finns betydligt mer, accepterade, sociala “måsten” som riskerar att förstöra relationer människor emellan. Självklart syftar jag på alkohol.

  Och till alla: Nej, jag tar inte en alkoholdiskussion. Det är en jävla smörja rakt igenom och jag anser att det är samma sak som att ta vilken annan drog som helst :)

  Ha en trevlig vecka allihopa! Det ska iaf jag ha :)