Diskutera inlägget: Min syn på att blogga !

Min syn på att blogga !

Ifall du är en trogen läsare på 4Klövern så läser du nog denna text i samand med att havregrynen sväller i micron, samtidigt som du skalar dina kokta ägg, samt sväljer ner din aco mivitotaltablett tillsammans med en klunk juice!
Hade i detta inlägg tänkt försöka förklara litegrann om mina egna synpunkter på våran blogg. Min egen syn på hur jag skriver inlägg, samt hur jag började min bloggarkarriär!

Ifall någon hade frågat mig för drygt 1 år sedan vad jag tycker om bloggar, så hade jag nog omg. svarat: töntigt, löjligt, fjortisaktigt etc. en massa negativa uttryck alltså! För mig var tanken på att man bloggande kopplat till att man saknade självkänsla & dagligen behövde allmänhetens åsikt för att kunna boosta sitt självförtroende genom BEKRÄFTELSE!
Men ack så fel jag hade!

När Tomme Å peppade mig att vi skulle starta bloggen så hade jag den klassiska känslan om vad andra skulle tycka, skulle ens någon vilja läsa min text, har allmänheten något intresse av vad jag pysslar på med osv.
Efter mycket tvekande började jag att blogga här på 4Klövern & jag insåg rätt så snabbt att bloggande var något helt annat än att söka bekräftelse.
Jag hade chansen till att hjälpa folk genom att förmedla bra tankar & ideer ang. träning, kost, inspiration, samt allmänt svammel allt detta på en sammlad infoplats. (4klövern). Alla dessa 1000tals timmar med träning, kost & gnuggande på olika forum som jag lagt ner kunde jag nu själv förmedla vidare till folk som verkligen behövde det.
Att vara rädd för allmänhetens åsikt fick jag snabbt lägga åt sidan för att istället lägga all energi på att visa vem jag var/är i hopp om att läsarna skulle förstå.
Visst hörde man många elaka ord i början när bloggen startade (bli aldrig som grabbarna på 4Klövern, dom vill bara få brudar, spännisar, tror dom är nåt etc. etc.) alla dessa bittra personer som hellre klankar på andra “än att se om sitt eget hus”  är typiska personer som ogillar våran blogg men som ändå likafullt läser den!
Trots vissa negativa vibbar fortsatte jag att skriva & var fast besluten om att budskapet slutligen skulle sjunka in för den breda skaran, vilket jag deffenitivt  har en känsla av att det gjort.

Nu ca 1 år senare så vågar jag inte ens tänka på hur många timmar/dag jag lägger ner på bloggen, men så länge ni läsare inte blir less mig så kommer jag att fortsätta att skriva.

Inbiten som man är så sitter jag nu hära mitt i natten (trots att väckaren är ställd på 06:30) & skriver inlägg just för er läsares skull. Våran blogg följs av flera tusen läsare per vecka & det känns nästan som att vi spelar en hemmamatch inför storpublik varje dag!
Kanske de är just därför man känner pressen till att fortsätta skriva vettiga inlägg & att ge er läsare något possitivt tillbaka just för att ni följer våran blogg & ger oss självförtroende & energi till att fortsätta förmedla vårt budskap!

 • Kim B

  Mycket bra skrivet måste säga det är kul att läsa om hur saker och ting förändras att först tycka bloggande är töntigt m.m sen gilla det :)

  Nånting som jag länge velat se är din och er andras historia om från den första dagen ni började träna tills det ni är idag.
  Hade inte detta varit nått och skriva om för alla er 4? och kanske gjort ett större inlägg och lagt upp det 1 av er / vecka eller nånting liknande?

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Kim B
  MYCKET BRA idee! Kanske en lite djupare presentation av oss alla 4, som innefattar mer än bara träning kanske ? eller ?

 • emmak

  Ja! ja håller me Kim B.
  skulle va kul att veta mer bakgrund om er.

  och du föresten Ola, fick du mitt mail ?

 • amatör

  Keep up the good work !!!!
  Håller med Kim, vore kul att ta del av er historia, eftersom jag själv nyss påbörjat min !!
  Sen kan jag tycka det är helt okay att boosta sitt ego, bara det inte blir för ofta och på bekostnad av andra. Rent allmänt så är vi väääldigt dåliga på att kunna säga att vi faktiskt känner oss stolta över vad vi åstadakommit, oavsett om det gäller träning, jobb m m.

 • Christian

  Hej!

  Har aldrig kommenterat men har följt er blogg sedan jag såg videoklipp från Kollozeum (era klipp är awesome, satt hur länge som helst och kollade igenom dem.). Ville bara att ni ska veta hur mycket allt ni gör uppskattas!

  Väl mött

 • Peter

  Det finns alltid åsikter om folks bloggar så även om denna. Och sålänge som man inte har förståelse för vad ni sysslar med tror jag att det kan finnas åsikter av både det ena och andra slaget. Men har man en öppenhet för folk som har ett brinnande intresse i form av bloggande oavsett karaktär så har man därmed förståelse vilket mod som också krävs. Ni visar prov på öppenhet och mod där det för många är och förblir en dröm. Och kanske det ligger något i ordspråket, “den som har gott mod, han kommer längst”. /Peter

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Emma K
  Yes jag fick ditt mail!

  @ Amatör
  Roligt att höra att du just påbörjat din resa! Då har du mycket roliga upplevelser & personbästan framför dig =)

  @ Christian
  Tack så mycket för all possitiv feedback! Ruskigt kul att du gillar oss som blogg & det vi förmedlar! UPPSKATTAS! =)

  @ Peter D
  Absolut är det så! Tror dock att folk börjat inse att vi har en bra självdistans till det vi håller på med eftersom vi driver med oss själva och varandra (självironi). Genom att vi har den ingrediensen så inbillar jag mig iafa. att folk kanske kan köpa konceptet lite lättare, när just humor är en stor del av tårtan!
  Jag tror även att bloggen täcker en ganska så bred skara av läsare pga. att vi är 4 st med olika bakgrunder & intressen.

 • Classe

  Och det tycker jag ni ska fortsätta med!