Diskutera inlägget: Mitt livs första skidlopp

Mitt livs första skidlopp

Igår så körde vi lulenedrestafetten. Step in ställde upp med ett lag och vi slutade på 13:e plats av ca: 38 lag. Våran ambition var att göra detta till en rolig grej & det gjorde vi.

Jag åkte första sträckan som var 10km klassiskt. Efter att ha stått på skidor 3 ggr i år samt att jag kan räkna hur många gånger jag åkt skidor i klassisk stil på en hand så kom jag i mål på en tid av 37:40. Ca 7:30 från vinnaren av första sträckan.

Man får verkligen perspektiv på hur TUNG denna idrott är. Samt att behovet av god teknik är stort. Genom hela sträckan så våndas man också av den mentala biten, man ser motståndarna just framför sig, man tar i för allt man har, men det går verkligen inget snabbare, de bara glider längre & längre bort. Vad gör man för fel tänker man?

För min del är det avsaknad av skidvana, men jag kan bara tänka mig frustrationen hos många dom inte får ut det dom önskar. Dock är en sak säker, detta var inte sista gången jag stod på ett par skidor. Vasaloppet 2014?

Peter från Step in åker sista sträckan

20120318-123903.jpg

 • Jaktstugan

  Imponerande! Funderat på att köra en vasa? Du borde ju lätt komma top500 med tanke på din form & kondition. Du verkar ju kunna allt Tomas, inom sporter alltså =)

 • Rivieralöparen

  Härligt jobbat! och tack för en trevlig dag och kväll
  Micke.

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Tack själv Micke!

   @Jaktstugan

   Ja skulle jag få träna på väldigt bra under 2 år med skidor så skulle jag satsa mot top 500.

 • http://www.4-klovern.se ola

  Bra kämpat Tomme! MEN nu är det in i “den trygga” igen för att bygga massa!