Diskutera inlägget: Nu är det dax att #kugga #upp BEN-träningen!

Nu är det dax att #kugga #upp BEN-träningen!

Har alltid haft klena och svaga ben under hela min uppväxt, och det ser ut så fortfarande. Många kanske tänker att jag förstås har varit en discotränare som skippat träna ben i gymmet men så är deffenitivt inte fallet. Har alltid köttat på benen precis lika mycket som andra muskelgrupper men allt som oftast utan önskade resultat.

Vad gör jag för fel? Själv kan jag inte hitta något annat svar än att jag helt enkelt inte har dom genetiska förutsättningarna för att bygga ett par bra ben. Men genetiken kan ju inte vara allt, det måste fan gå att kunna bygga ett par hyffsade ben ändå. Så nu har jag verkligen bestämt att nu är det benen som är fokus i min träning och hoppas verkligen att det ska ge lite resultat:

Så här ser mitt upplägg ut just nu:
Dag1: Axlar, biceps
Dag2: Ben, vader fokus framsida ( Frontböj, squat-cleans, benspark, vadövning )
Dag3: Bröst, triceps
Dag4: Ben, rygg fokus baksida ( Knäböj, raka mark, lårcurl + ett antal ryggövningar )

Vilan mellan passen bestäms efter hur sliten jag känner mig, målet är att köra igenom minst 4 pass på 6 dagar, gärna på 5 om jag känner att jag orkar. Nu gäller det bara att hålla sig skadefri och bomba på detta ett tag och hoppas på goda resultat. Tyvärr fått problem med mitt högerknä efter alldeles för mycket knäsittande på jobbet, men hoppas och tro att det ska ge med sig inom kort. Bara att bita ihop och köra så hårt det bara går.

Återkommer med utvärdering och resultat inom kort!

//X:et

 • Olle

  Trodde inte att du var så köttig! Grym bild!

  Vad är målet på böjen?

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Olle

  Du trodde alldeles rätt, jag är inte köttig! Kul att du gillar bilden.

  Målet i böj är 135kgx1 till jul sen sklle jag vara nöjd om jag nån gång fick upp 150kg! Bör inte var omöjligt med bra träning i 5-6 år till.

 • http://www.4-klovern.se ola

  ENORMT låga mål !

 • Olle

  150 kg inom 5-6 år? Du måste ju ha Norrbottens sämsta självförtroende, driver du med mig ?

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Olle och Ola

  Handlar inte om låga mål eller dåligt självförtroende utan att vara realistisk. Har tränat så pass länge att jag veta vad min kropp är god för, tror helt enkelt inte att det är möjligt för mig med mina förutsättningar och vardag att ta mer än 150 kg i böj.
  Har så otroligt ofta satt upp alldeles för höga mål och aldrig nått upp till dessa. Då lär man sig sätta upp realistiska mål så man kan känna sig nöjd med sina egna prestationer.

 • Jonathan

  Är högre volym/frekvens nödvändigtvis rätt melodi? Det är möjligt att din benträning skulle gynnas av mindre träning än tidigare.

  Sen tycker jag att dina mål är rimliga med dina tidigare resultat. Klokt.

 • Olle

  Menade inte att vara elak eller hånfull. Tycker bara inte att du ska nöja dig med vissa saker, du verkar ha mycket “kubik” i dig av det jag sett av dig på er youtubekanal, gäller bara att hitta rätt sätt att plocka fram det på.

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Jonathan.

  Bra input, det är mycket möjligt det kan vara så. volymen på just benträning är dock inte mycket större än innan. Nu är det däremot mer fokus på basövningarna och färre reps.
  Blir att utvärdera hur detta upplägg funkar och utefter det fotsätta eller lägga om till t.ex. kanske mer vila.

  @Olle
  Ibland måste man kunna känna sig nöjd med vad man har åstakommit och skulle jag få upp 150 i böj så skulle jag vara nöjd. Om jag däremot känner att det finns mer att ge kommer jag självklart inte nöja mig med 150 men tills jag fått upp det är det 150 som är det stora målet.

 • http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=188670 Simon (Pitepalt)

  Kul att se Mattias, ska bli spännande och se din utveckling och jag tror definitivt att du kommer nå dina mål! 135kg har du innan julen och 150 sitter redan innan nästa jul, det är vad jag tror iaf! Lycka till!