Diskutera inlägget: Ny cykel! Argon 18 E-116

Ny cykel! Argon 18 E-116

Argon18E-116

Hämtade idag ut min tempobåge. En Argon 18 E-116.

För dem som inte vet skillnaden så är styret/cockpiten det som skiljer mest. En  mer liggande cykelstil för att bli ännu mer aerodynamisk och på så sätt snabbare. Argon 18 är ett märke som gör premium cyklar och är välkända inom i triathlon världen. Min kom utrustad med Shimano Ultegra och 30mm fälgar.

Det som kommer bytas ut innan tävlingarna kommer börja på allvar är hjulen, där lutar det åt något i 75mm.

I övrigt så är detta helt nytt för mig, har suttit på en tempocykel 2 ggr. Men kört flertalet liknande pass med tempobågar på linjecykel samt utan.

Min stora utmaning med att få äga den här cykeln är att jag kommer få bromsa mig själv. Jag skulle inte vilja köra ett pass under 20 mil men för att vänja mig vid sittställning och inte minst skona mina ben från överdriven belastning för tidigt, så kommer jag i samråd med kunnigt folk i min närhet  lägga upp en plan.

Återkommer med testrapport och mer angående min påbörjade träning inom kort!

 • Robert B

  Grymt Davvan, hur stor är skillnaden i medelhastighet mellan en linjecykel kontra tempo på ett distanspass.

 • tobbe

  Så nice! Här ska vinden klyvas!

 • Nano-Sekund

  Mycket skoj att se David. Cykeln ser vass ut och jag tror att du kommer att leverera BIG TIME i sommar med denna!!

  Ger du rekordmilen en chans nu när du får hem “bågen” till Piteå på semestern ?

 • http://www.4-klovern.se david

  @Tobbe – Big time!

  @Robban B – Tack! Den är ett par – 3 km/h snabbare i snitt. Men har bara kört “incyklingspass” på den ännu. Så där kring 31 – 32 /h. Helt annan påfrestning baksida lår och aggressivare sittställning än linjen. Ska ställa in optimalt nu när jag kommer till Piteå imorrn:)

  @Nano-sekund

  Tack! Rekordmilen är spikad!
  Dags att sätta en tid där.