Diskutera inlägget: Ny satsning mot Amfibiemannen och Ö till Ö

Ny satsning mot Amfibiemannen och Ö till Ö


Det är spikat.

Jag & Mattias Hällgren kommer gå för framskjutna placeringar i i tävlingarna Amfibiemannen  & Ö till Ö. Den sistnämnda är klassad som världens tuffaste endagstävlingar.

Tävlingarna handlar om att ta sig från punkt A till B över och mellan öar. Löpning & simning med andra ord. Amfibiemannen som är den kortare ( fågelvägen : 5,4 km sim & 22km löp ) går av stapeln i slutet av juli nästa år och Ö till Ö (fågelvägen: 10 km sim & 54km löp) går i början av september.

Det är mycket planering och fix innan den dan vi står på linjen. Material, transport & inte minst ganska många hundratals timmar träning. Vilket känns sjukt inspirerande då jag inte kommer tävla hela vintern som sig brukade i gamla dagar.

Hursomhelst så kommer detta bli en följetong som kommer beröra vår träning med både filmer och skriftliga inlägg kontinuerligt. Och den kommer såklart kunna följas både på bloggen och instagram.

Få tävlingar har kännts så ovissa och spännande som det här. Bägge är mer än normalt laddade och inte en dag passeras utan att prata om vad som går att optimera och tänka på.

Det är även få människor jag stött på som verkligen skulle vilja genomföra detta på hög nivå, vilket jag är oerhört tacksam över att Mattias vill.

Det är en kortfattad historia. Mer inom kort!

/ David & Mattias

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Denna satsning ska bli så sjukt intressant att följa. Hur lägger man upp träningen, vilken utrustning behövs, kosten, simningens roll i loppet, varför man gör detta två och två, med mera är bara några av de frågor man vill få svar på.

  Folk ska veta att denna satsning är inte något man bara gör. Det kräver en hel del vilja!

 • Tobbe R

  Ska bli riktigt intressant att följa denna satsning! En extrem tävling. Tobbe Marklund genomförde Ö till Ö i år med en framskjuten placering (topp 10?). Lycka till!!

  På tal om Tobbe Marklund, vore en intressant kandidat som 4-klövern skulle kunna besöka? :). En kille som måste kombinera hård träning och familjeliv.

 • http://www.4-klovern.se ola

  Enormt intressant resa detta kommer at bli !! Tror inte att folkkan sätta i perspektiv vad som krävs !! Hoppas att ni kan förmedla det på ett bra sätt i skrift & FILM !!

  @ Tobbe R
  MYCKET bra förslag !!

 • mattias h

  Känns sjukt kul att man har hittat nån som är lika “knäpp” som en själv och vill göra detta. Känner bara 2 sånna den andra är Tobbe Marklund.

  Allt började med att David behövde lite simmlektioner för att nån gång kunna vinna pärsen. Han har ju alltid varit snabbast på dom 2 övriga sträckorna men ett riktigt ankare i simningen:) Och mycket riktigt vann han nu äntligen pärsen.

  Nånstans där föddes väl tanken på ö till ö eftersom min simmentor och gode vän Tobbe M skulle göra tävlingen.

  Efter kanske 5 simpass så drog vi en söndags kväll iväg på en simning som var närmare 2 km jag,david Och tobbe. Där och då blev jag så sjukt imponerad av David,att fixa en frisimms sträcka på den längen efter så få pass är en helt sinnesjuk prestation. Jag har tränat många i frisim och det brukar ta uppp mot ett halvår att orka 100m.

  Där och då bestämmde vi oss för att satsa fullt ut. Söndagen efter gjorde vi ett längre pass på 2 timmar med simning och löpning upp och ner precis som i ö till ö i 12 gradigt vatten. Vi blev i princip bara piggare och piggare ju längre vi höll på och efteråt var vi helt lyriska!!

  Sen dess har vi snöat in helt på material taktiker sponsringar och liknande. Hade ett 3 timmars möte med en uppfinnare och ingenjör igår.

  Kommer komma lite pannbensfilmer på idiotträningen senare då detta handlar väldigt mycket om det passar oss båda ypperligt!
  Förövrigt Tobbe Marklund blev 7:a i ö till ö en helt otrolig prestation att det slutade med 8 dar på sjukhus är en annan femma…… Han har som sagt lärt mig allt jag kan om simning och är en av sveriges genom tiderna bästa simmare 48 sm medaljer 1 vm brons den som slog beng barons rekord på 200 m rygg.

  Alltså en av piteås mest framgångsrika idrottare alla tider(men ingen PT medalj pinsamt) håller dessutom sverigeelit än trots att han slutade för 11 år sen.

  Kommer mer uppdateringar senare.