Diskutera inlägget: Ola Enberg – Min egen träning & diet (FILM)

Ola Enberg – Min egen träning & diet (FILM)

Reflektioner & fakta
Nu har jag likt adepterna vart igång i ca 30 dagar. Dieten rullar på och jag känner mig fylld av energi både privat och i gymmet. Under dessa 4 veckor har min kost främst bestått av köttprodukter (köttfärs, älgfärs, nötkött,) en typ av köttvecka som jag kallar det. Kolhydraterna har jag legat ganska så högt på (ca 200g) och fettet har jag legat ganska så lagomt på.

Träning & kardio
Har snittat ca 5 pass / vecka med vikter & försökt att gå ut och promenera 45-60 min / dag. Har försökt att hålla mig någon rep från fail på basövningarna för att kunna träna lite intensivare och med kortare intervaller mellan varje muskelgrupp.

Syfte med diet
Precis som jag skev i mitt föregående inlägg så är inte det visuella det högst prioriterade med denna diet. Det jag prioriterar högst är prestationen, dvs. vikterna i gymmet & energin och känslan i kroppen. Hade jag bara vart ute efter det visuella & så hade min diet sett betydligt mera annorlunda ut.

Känslan hittils
Än så länge så är känslan bra, mycket bra. Jag får dock kämpa hårt för varje kilo (pga. hög kvot av kolhydrater i dieten) passar inte min kropp vidare bra,  men jag vet varför jag gör det jag gör och varför allting är som det är. Att dagligen äta sunt och med stor energirestruktion är faktiskt något som jag blir väldigt pigg av.

Styrka & status i gymmet
Styrkan i gymmet är mycket bra  i nuläget, jag är på gränsen till ett par av mina PBs som jag gjorde innan jag trasade fötterna. Jag har även kunnat köra lite roddmaskin för första gången på +3 månader. Skön att kunna plåga sig själv litegrann igen :)

Smalbänk 150×1

250 m roddmaskin

 • Andreas

  Kör hårt nu kompis :)

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Andreas
  Tack Ante !! Det ska VI def. göra :)

 • mattias h

  Ola hade du inte 1.26 på 500 hundringen i höstas. Såg ja fel eller hade du 1.21 nu på 250?

 • Ola E (från mobil)

  @ Mattias H
  Jag hade 1.24.2 på en 500ing innan skadan.

  På 250ingen på filmen håller jag 1.19 tempo (fixr dock inte detta tempo i 250 meter till)

 • Mattias h

  Det är ju grymt bra! Trodde att 250 tog 1,21 typ morsans tempo. Förstod att jag sett fel.

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Mattias H
  Tack Matte !! Bättre ska det bli :)