Diskutera inlägget: Ola Enberg – Min egen träning (FILM)

Ola Enberg – Min egen träning (FILM)

Ola Nattpass

Allt som åren gått så har samtliga av oss på 4K skrivit mindre och mindre om vår egen träning här på hemsidan. Detta har självklart att göra med alla de projekt vi tar oss an för att hjälpa andra människor (på olika sätt)

För det läsare som inte följer min träning via Kolozzeum så blir det svårt att egentligen veta något om hur jag tränar och hur min träning ser ut…Tillägnar just därför detta inlägg till er läsare som en typ av update på hur träningen sett ut för mig under de senaste månaderna.

Delar upp träningen i muskelgrupper (de största) och börjar nerifrån:

Ben: Har under senaste tiden gnuggat på med ett upplägg där man kör knäböj 100 reps (20 st 5:or ) med en SUB 30 min tidsfaktor. För varje nytt pass lägger man på 2.5 kg på stången (förutsatt att man klarat vikten vid passet innan). Detta upplägg ställer stora krav på psyket, flåset samt på koncentrationen. TIPS! BÖR HELST köras med en träningskompis annars viker man sig lätt efter 7-10 set =)

Rygg: Fick tyvärr ett ordentligt ryggskott i slutet av December när jag körde en 25 reppare med 62 kg hantlarna i hantelrodd. Har sedan dess mest tränat igenom ryggen med (för mig) relativt lättare vikter samt en hög volym. Men jag är 100% återställd nu och kommer att börja lasta på mera allt eftersom.

Axlar: Axlarna tränar jag oerhört varierat, inget pass är det andra likt. Kan gå upp emot 20 reps under vissa pass i pressövningarna. Laborerat mycket med dropset här under senaste månaderna i olika utföranden. Bifogar en film nedan:

Sittande hantelpress – 40kg x 20 reps – TuT utförande

Bröst: Bröstträningen går helt OK. Mina problem i bröstfästena känns inte av just nu och därmed har jag kunnat träna bröst med tätare intervall. Jag har sedan 8 veckor bakåt en liten utmaning mot mig själv att kunna pressa 140 kg 5 reps över 5 set (5×5 upplägg) – i nuläget så nosar jag på serier runt 135 kg. Bifogar en film nedan:

Bänkpress 130kg 5×5 (5 set 5 reps)

Triceps: Har under de senaste månaderna adderat en modifierad typ av smalbänk i mitt träningsupplägg. Detta för att maximera min styrka i utlåsningarna i toppläget. Se film nedan:

Smalbänk med 7 cm kloss och stopp – 155kg x 1 reps

Vad gäller Biceps, Vader, Mage så tränar jag mest på känsla.

Min kroppsvikt: Jag väger i nuläget ca 96-97 kg (morgonvikt) men jag håller i styrkan riktigt bra i relation mot när jag vägde 116-117 kg =)

Ev. frågor/funderingar svarar jag mer än gärna på, Pos. som neg. !

  • tompee3

    Är det en smygdeffare vi har att göra med här. 10kg till så är det ju toppform;)

  • olaenberg

    HAHA! Kanske det är så.

    Måste ju hänga på era andra tre låg-%are =)