Diskutera inlägget: Ola Enberg – Skadad nacke & ned-kuggning (FILM)

Ola Enberg – Skadad nacke & ned-kuggning (FILM)

Kastar in en liten videoblogg på hur jag känner och resonerar runt skadan i nacken som jag ådrog mig igår. Känns lagomt segt att detta kom när jag var riktigt på G.

Onödigt klipp kanske vissa kan tycka,  men för de som intresserar sig kanske något ord kan verka vettigt!

OBS! – Detta är inte något “tyck synd om mig inlägg” – Bara mina tankar !

 • Jan D

  Lyckats få ett cervikalt diskbråck?

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Jan D
  Jag vet inte vad jag lyckats med!
  Ska till sjukgymnast imorgon & får utgå från vad han säger! Att det ska vara så illa som ett diskbrock tror & hoppas jag verkligen inte!

  Vi få se vad som händer imorgon!

  btw! MYCKET KUL att se JAN D:s signatur igen! =)

 • Peter D

  Den delen av träningen som du är i nu, “skadad” är nog den allra svåraste. Att lyssna, vila, behandla, stå tillbaka samtidigt som drivet, viljan och motivationen finns är nog en betydligt svårare och jobbigare ekvation än att matcha träning, kost och återhämtning. Utan att veta vad som hände, hoppas det blir kortvarigt och att det inte rör sig om några diskar i nacken så du slipper besöka sjukgymnaster, rehab och allt vad det kan leda till.

  Kriga på och kom ihåg ordspråket – “av skadan blir man vis”

  /Peter

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Peter D
  PRECIS PD! huvudet på spiken, det är ovisheten, den psykiska plågan, tankarna, efterklokheten etc. som gör det jobbigt i det läge jag befinner mig i ! MEN som jag försöker förmedla på videon så finns det ingen mening med att deppa även om man skulle vilja göra det!

  Hoppas på snabb rehabilitering!

 • Robban

  Trist att höra, bara hoppas att det är snabbt övergående och att du är tillbaka på
  Banan igen fort som tusan. Aldrig kul när det kommer en skada, framförallt inte när man är på g:(

  Krya på dig!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Robban
  Ne ABSOLUT inte kul alls spec. inte då man var på G. Har vart hos sjukgymnast nu på morgon & vad det verkar så är ingen kota defekt! Har även blivit en aning bättre motför igår, så det finns hopp om liv!

 • http://JCarpeDiem.blogg.se Jenny.

  Många kloka ord som kom ut =). Krya på dig och hoppas att det inte blir långvarigt……kanske mest för Hannas skull ;).

 • Jan D

  Att det inte ska vara ett cervikalt diskbråck får vi nog alla hoppas på, inte något jag önskar nån människa. Men utifrån det lilla jag hörde från videon låter det misstänkt likt det. Nu vill jag ju inte skrämma upp dig eller så, försöker bara tänka ut vad som skulle kunna ge dom symtomen som du beskrev.

  Hoppas iaf du får träffa en bra sjukgymnast, hör gärna av dig om du skulle behöva en second opinion (eller 20, har flera blivande sjukgymnaster som gärna klämmer och känner)

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Jan D
  Haha skulle inte vara fel att få bli klämd på =) Nä men skämt & sido jag träffade enmycket bra sjukgymnast och jag känner stor förbättring från igår till idag. Jag har googlat ganska så friskt på mina symtom & det verkar inte vara frågan om någon diskdefekt av vad jag själv känner, har läst & vad sjukgymnasten har sagt. Ska på nytt besök imorgon, hoppas då att jag blivit än bättre!

 • Jan D

  Låter bra, då behöver du inte känna dig speciellt orolig egentligen, i princip ingen skada i nacken utöver disk/trauma-ala-whiplash som inte blir bra med rehab och tid.

  Annars klämmer jag gärna när jag kommer förbi till hösten ;)
  (som sjukgymnaststudent får man ju passa på liksom!)

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Jan D
  Du är välkommen att klämma :)

  @ Jenny
  Tack Jenny för peppande ord. Än så länge klarar Hanna av att sköta om mig :)

 • hemmings

  De där är inte roligt man blir rätt “placerad” hoppas de ordnar upp sej. Du är ju en iron man så de där
  fixar du!! krya på dej!!

  keep up the good work//

  hemmings

 • Ola

  @hemmings
  Tack för omtanken! Jag är på bättringsvägen & kunde faktiskt träna ett hyffsat pass idag!
  Är väll återställd till 80% typ ;)