Diskutera inlägget: Ola Enberg – Status på min träning (FILM)

Ola Enberg – Status på min träning (FILM)

Min egen träning går just nu mycket bra. Jag har tagit mig upp ur kvicksanden som jag kravlat i under Maj/Juni månad där träningen varken gått framåt eller bakåt – PLATÅ (samt mycket annat)
Jag har återgått till mitt vinnande koncept och kört stegande vikt med topset samt hållt repsen väldigt lågt. Detta har gett mig stor glädje & tagg inför varje pass.
Jag har även börjat träna lite olympiska övningar typ frivändningar (FILM) vilket känns mycket kul eftersom att man är helt grön på dessa och ständigt förbättrar sig för varje pass!

Styrkan är helt klart på G och det Känns att jag fått sova bra senaste 7-8 dygnen (kroppen återhämtar sig så otroligt mycket bättre då) Har tyvärr någon konstig gen som gör att jag pallar att leva med ca 4 timmars sömn/natt, tyvärr så går det ut över träningen & jag har lovat mig själv att sova 7-8 timmar varje natt under hela min semster (2.v) för att sedan utvärdera.

Känner att jag ligger i bra fas på min challange mot Christoffer “Chrille87” Lagerskog, där vi ska tävla om vem som kan göra mest reps på 200 kg i mark. LÄNK (FILM)

Marklyft med döda starter

Frivändningar

#NU #KUGGAR #JAG #UPP

 • Tobbe R

  Grymt att se Ola! Inspirerande. Kötta på!

 • Agent inom Olympiska lyft

  Ser bra ut de här, Får du upp explosiviteten i frivändningara och kopplar på benen mer samt sätter dig ner i en fronsquat när du hämar stångenska du se att 125-130 kg är uppe innan jul!

  Lycka till!

  MVH
  Agent inom Olympiska lyft

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Tobbe R
  Krigar dagligen, kul att du finner inspiration! Glädjerm mig!

  @ Agent inom Olmpiska lyft
  Jag är tyvärr alldeles för stel & kantig för att fixa vändningen med tung vikt (från drag till front squat) MEN jag jobbar på det och kommer att sätta upp vissa målsättningar som jag vill nå till Jul.

  TY för din input !

 • Robban

  Brutalt Ola! Jäklar va stark du är.
  Håller med föregående talare, det är mycket mersmak här, finns mycket kapacitet. Tror dock att du har kapacitet att styrkevända ovan nämnda vikter, med en sittvändning borde det bli ännu mer.

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Robban
  Tack för din höga tilltro Robban men tyvärr så måste jag säga att allt över 100 kg är blytungt på frivändningarna, givetvis så kommer en bättre teknik att hjälpa mig framåt men jag är än sålänge mycket långt borta från en bra teknik i spec en sittfrivändning.

  Men jag ska ge det en chans! =)

 • Robban

  Du ska se att det kommer fortare än du tror när tekniken börjar falla på plats, var detta första eller andra passet? Läste nått sådant på Kolo. Frivändning är ju tyvärr inget man lär sig på en kafferast. Jag talar av egen erfarenhet:)

  Keep up the good work!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Robban
  Tror att det var 2a passet. Nä precis väldigt mycket teknik & betydligt svårare än vad man kan tro. Önskar att man var 15 år & någorlunda mjuk i kroppen istället för 28 år & stel som ett järnspett ! =)

  Bara att kriga vidare !!