Diskutera inlägget: Ola & Tomas tränar på IKSU (FILM)

Ola & Tomas tränar på IKSU (FILM)

Har spendarat senast veckan i Umeå hos min kära flickvänn Hannah som bor och pluggar i denna underbara stad. I Torsdags kom Tomas “balansen” Åström ner med Norrlandskusten för att flyga vidare till Turkiet! Under detta korta “gästspel”  valde vi givetvis att lägga våran tid på IKSU!

Inget monsterpass viktmässigt, mera fokus på bra utförande och kontakt samt intensitet!

 • 25% ROM

  >Skapliga Militärpressar!

 • Henke

  >Trevlig film!!

  Men ett tips är att köra hantellyft åt sidan från höften istället för framför kroppen och utan gung.
  Samt full rom, vände lite tidigt i smalbänk, axelpress med hantlar och sittande tricepextension.

  Mvh

 • Ola Enberg

  >Henke Ta nu detta på rätt sätt! Angående utförande ocg ROM så tar jag inte längre åt mig av kritik samt tips! Jag tränar på det sätt som fungerar bäst för mig (under rådande förutsättningar som krämpor, muskelgruppsprioriteringar, skador etc) _Men tack ändå för att du delar med dig av dina kunskaper =) Tommes ROM tar jag för givet att du gillar!

 • Sin City

  >Henke! Inte för att vara otrevlig men vad svamlar du om? Allvarigt alltså… Fokusera på din egen träning istället för att ge en massa svammelkritik till folk som ända har KOLL på vad dom gör!

 • J.o

  >Magiskt!

 • Tjokkken

  >Tragiskt uttalande henke!

 • NWD

  >Tjokkken: Vad är så tragiskt med med Henkes uttalande? Man lägger väl upp filmer för att få feedback, right? Anser man sedan att den kritik som framförts inte stämmer är det väl bara att motivera och argumentera för sin sak på ett vettigt sätt som Ola gör ovan. Enkelt.

 • Ola Enberg

  >min kommentar till Henke var inte menad som att ni läsare ska ta mitt pari eller Henkes!

  Jag uppskattar det som Henke skrev 100ggr mer än någon som skriver illa om folk utan att uppge sitt riktiga namn!

  Filmer läggs som sagt ut för att folk ska ge kritik samt feedback =) PRECIS som NWD skriver…

 • Jan D

  >Just hittat till er underbara sida, sjukt mycket inspiration återfinns här.

  Du skriver att du inte vill ha tips och så, vilket jag kan köpa. Men i skadeförebyggande syfte kan jag tipsa om att försöka räta handleden mer och få tyngden mer på radialis vid smal bänkpress. Inte ovanligt med belastningsskador där efter ett tag.

 • Ola Enberg

  >Hej Janne! Kul att du hitta bloggen =)

  Kanske uttryckte mig lite klumpigt när jag sa att jag inte ville ha några tips!
  Menade snarast tips ang ROM och överstrikta PT utföranden!

  Tar gärna emot kritik och tips! som kan lindra skador och dylikt. Vad gällande handleden och belastning så brukar jag använda straps på tyngre vikter (+100) För att just stabilisera handleden mera! =)

  Kör hårt! och lycka till!

 • Jan D

  >Jo, riktigt roligt, fick tips av Nisse V om den så ska gå igenom en massa äldre inlägg från er.

  Förstår vad du menar med tips om ROM och överstrikta utföranden, vet man vad man gör kan man köra på rätt extrema sätt så länge man känner sin kropp och lyssnar på den. Exemplen är ju tex ditt ROM vid sittande axelpress, visst, det är inte fullt ROM just denna gång, men jag är övertygad om att du kör det fullt ut andra gånger.

  Faktiskt funderat på straps själv, just för handledsstabiliteten, men samtidigt känns det lite halvfarligt, eftersom man avlastar handleden rätt ordentligt. Kan tänka mig att det inte är så funktionellt om stabiliteten slackar efter.

  Var lite nyfiken på varför du kör drag till hakan förresten?

 • Ola Enberg

  >Haha drag till hakan var ju bara en plojgrej som ABSOLUT inte skulle vart med på filmen! =)

  Du har mycket att gå igenom, så lycka till !

 • Jan D

  >Heh, förklarar det iaf!

  Lycka till med dieten!

 • Henke

  >Tar det inte på fel sett, var och en har ju rätt att träna som man vill.
  Men ser jag en film som jag har en åsikt om så säger jag min mening, och hoppas även folk säger sin om mina klipp. (sen tar man till sig det som känns av värde för en själv)

  Ska tilläga att jag inte följer någon PT utan jag anser att full rom är bättre ur skadesynpunkt, dels för att du inte överbelastar muskelfästen, leder och ligament på samma sätt som när du kör tyngre i en begränsad bana.
  Sen slipper man (nu säger jag inte att du har det) problem med stelhet och får lägga en massa tid på stretch.

  Angående tipset i hantellyft så var detta inte riktat mot ett "dåligt" utförande, körde också så tidigare.
  Utan har själv märkt en väldigt positiv utveckling av mina axlar sedan jag ändrade detta utförandet.

  Mvh: Henke