Diskutera inlägget: Om att få läsa det som intresserar.

Om att få läsa det som intresserar.

4708435o

Jag pluggar som bekant till tränare på Bosön i dagsläget. Ska inte säga att mina texter uteblivit på grund av detta, inte heller ska jag lägga tyngden på att jag numera har 2st skrivjobb på det. Träningen tar upp resterande. SKA klara av det tänkte jag där någonstans långt inne i det autonoma nervsystemet. Men jag gjorde det inte, det är för mycket. För mig, för komplext. Trådar att lösa och pussel att lägga gör att mitt fokus från att bidra med intressanta texter.

Men ju mer vi läst, om allt som intresserar mig, ger mig kött på benen. Så kommer också viljan att diskutera ämnen jag annars trodde mig ana, men bevisligen inte kunnat hälften om. Och då är det enda jag gjort sista 14 åren att leva träning.

T.ex fysiologi. Hur många kan ärligt säga att vetskapen om syreutbyte och slagvolym kontra minutvolym var något man hade med i beräkning av ett träningsschema? Vad ett testvärde i liter motsvarar milliliter per kg?

Att motionärer inte har någon större nytta av intervaller över tröskelnivå?

Eller som att klassikern ”träna dig till slanka muskler” inte är fysiskt möjligt för alla personer. Beror på typ av sammansättning av typ 1 & 2 muskelfibrer.

Att gravida kvinnor utsätter sig för total misär när de kör situps. Att hemoglobin binder syret och att detta blir totalförstört med rökning.

Värdet av att veta en muskels rörelseomfång, eller vilka leder den löper över? Hur vi belastar den, och hur vi efter 6 veckor belastar den för ytterligare utveckling.

Hur vi räknar ut pulszoner på olika sätt. Att maxpulsen är ärftlig och inte går att påverka. Pulsspannet mellan vilopuls och maxpuls är det som betyder något.

 

Jag lovar att jag ska reda ut och skapa diskussioner om sådant som intresserar mig, och förhoppningsvis er inom en snar framtid här!

 

 

 

  • tompee3

    Detta kommer bli riktigt intressant. Dessa ämnen tror jag många vill veta mer om. Väldigt bra!