Diskutera inlägget: Piteå-Tidningen 18/8-12

Piteå-Tidningen 18/8-12

 • Arne

  Ja till rättvisemärkt, ja till lokalproducerat.

  Köttproduktionen står för en femtedel av människornas växthusgasutsläpp. Det är mer än dubbelt så mycket som alla bilar i världen släpper ut. Vegetarisk kost är billigare, nyttigare och bättre för miljön än kött. Dessutom innehåller den lika mycket näringsämnen som köttet.

  Att producera kött kräver enorma mängder vatten, energi och odlingsmark. För att producera ett kilo nötkött krävs det 16 000 liter vatten. Det är 14 000 liter mer än vad som krävs vid produktionen av ett kilo bönor. Samtidigt finns det miljontals människor som inte har tillgång till rent vatten.

  Just saying..

 • Mats

  Kul att om du hänvisade till vilka källor som siffrorna kommer ifrån..med det vill jag säga att förmodligen är det lika många åsikter om köttproduktion som om klimatförändringen,beroende vilka forskare du lyssnar på.

 • Mats

  Kom att tänka på dina siffror,de kan ju knappast gälla nordiskt klimat…inga bönor odlas här,vi har frigående djur ett antal månader om året
  samt ska vi skicka färskvatten som vi har i överflöd till de människor som saknar.Som du ser är det inte bara att slänga ut sig siffror och mena att det är en “sanning”.

 • Arne

  Alla får göra som de vill. :)
  Intressant förenklad läsning om köttproduktion här: http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ttproduktion