Diskutera inlägget: Rehab för knä

Rehab för knä

I dag så har det gått 19 dagar sedan jag opererade mitt knä. Det var en ganska skum känsla de första 2 veckorna, men nu börjar det kännas riktigt bra. Jag tänkte skriva upp några punkter hur min rehab har sett ut för knäet.

Första veckan

– Dag 1 – 3 bestod av en hel del vila. Dock så gick jag kanske lite mer än vad jag skulle göra.
– Rörlighets träning med att böja och sträcka i knäleden 2-3 ggr varje dag i Ca: 3-5min
– Dag 4 slängde jag kryckorna och började gå, dock såg det inte riktigt nice ut.

Andra veckan

– Besök hos sjukgymnasten, fortfarande väldigt stel i knäet. Kunde dock röra knäet över 90 grader i knäleden. Dock fick jag ingen kontakt i quadriceps muskeln (framsida lår). Jag kunde inte spänna benet. Och det smärtar rejält när jag försöker sträcka ut det.
– Nu börjar jag cykla 15 – 20min varje dag för cirkulation och rörlighet. Väldigt obehagligt i början.
– Fortsätter med rörighetsövningar .

Tredje veckan

– Sjukgymnasten tvingar mig att börja gå utan att halta.
– Besök hos sjukgymnasten och jag fick lite nya övningar. Knäet är fortfarande väldigt stelt och det känns som att det har stått stilla i utvecklingen i 3-4 dagar. Nu ska jag börja belasta knäet lite. Övningarna jag kör är:

– Draken 3 x 5
Superset med
– Step up på låda 60sekunder

– Sittande hamstringscurl 3 x 20

– Stående enbensvadpress 3 x 20

Idag

De 2 senste dagarna har jag gjort stora framsteg. Rörligheten har förbättrats avsevärt och styrkan har blivit mycket bättre. Jag kan fortfarande inte riktigt spänna musklerna i quadriceps. Men det är betydligt bättre. Smärtan är mycket mindre och jag ser ett ljus i tunneln. Detta kommer nog bli 100% bra. Vi ses snart CrossFit!

Still 13
Saknar känslan av att vara stark

 • Per S

  Du är snart tillbaka och jonglerar med vikter ovanför huvudet :)

 • Nano-Sekund

  Snart är du på banan och Då är det dax att på riktigt #kuggaupp

  // Längtar

 • johan

  1steg bakåt och två fram! kör på lugnt och metodiskt så ska du se att vikterna flyger upp i höst/vinter! //johan