Diskutera inlägget: Resan mot bothnialoppet 2013 Xet style (Snart är det dax!)

Resan mot bothnialoppet 2013 Xet style (Snart är det dax!)

bild-16

3 dagar kvar !

Bothnialoppet på skidor, snart är det dags för vårens stor prövning och målet med min träning dom senaste månaderna. Har tävlat i alla möjliga idrotter men detta blir första gången jag gör det på längdskidor. Gymträning och i princip obefintlig konditionsträning det senaste åren har bytts mot enbart konditionsträning.

En spännande resa under våren har det varit med både med och kanske framförallt motgångar. Bra träning i skidspåren har varvats med en 5 veckors period med dåliga luftrör. Inte optimala förutsättningar tyvärr men man får gör det bästa av sina förutsättningar.
Kommer hinna få ca 50 mils skidåkning i benen i alla fall, planen var att hinna åka ca 70- 75 vilket jag lätt hade fixat om jag bara hade varit frisk. Har även ändrat mig i mina planer om hur jag ska lägga upp loppet åkmässigt. Planerna jag hade till en början vara att skata och varva med stakning men efter att ha tränat på många pass både i skate-teknik och klassikt har jag insett att jag är betydligt starkare i den klassiska åkningen.

Den sista veckan såhär inför loppet blir det att träna på med tre ordentliga pass måndag, tisdag, onsdag på ca 2 h / pass sedan blir det vila torsdag och fredag. Kostmässigt kommer jag äta på precis som vanligt, lite extra kolhydrater för att trosdag och fredag äta betydligt mer mat och framförallt kolhydrater för att ha så fyllada glykogendepåer det bara går.
Målet är att ta sig under en tid på 3 h 30 minuter, detta förstås om det är väder som tillåter det. Hoppas verkligen på bra väder vilket kommer att göra det hela till en betydligt roligare resa. Är ruskigt tacksam att inte tävlingen var den gångna lördagen för då hade det varit brutalt.

// Mattias Jonsson 4klövern

 • Stina O

  Lycka till Matte!!:-)

 • mattias h

  Tycker skate tekniken har förbättrats avsevärt! Tur däremot att det inte är skiathlon skulle bli långa skidbyten:)

 • Andreas

  Kör fort men säker nu Xet…

 • gurra (Gurrvakt)

  Lycka till

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Tack för peppen allihopa, nu jäklar ska det köttas:)

  @Mattias h
  Precis den kommentaren du nämner kom tyvärr inte med på filmen! Sa faktiskt precis som du skrev att det är tur det inte är skiatlon haha!

 • Robban

  Stort lycka till X:et. Kör hårt, blir spännande att se ditt resultat!

 • Anders F

  Stort lycka till!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Imorgon smäller det !!

  jag är helt säker på att du inte kommer att göra någon besviken !!

  STORT lycka till Xet !! :)