Diskutera inlägget: Rocktape, It really ROCKS!

Rocktape, It really ROCKS!

Jag har som bekant varit skadad nu i 7  veckor. Rehaben går dock bra nu och jag ser framsteg hela tiden. Men man blir ju less på att testa samma saker hela tiden, jag vill prova på något nytt. Så jag bad min syster som pluggar till sjukgymnast i Umeå att tejpa min axel och knä. Främst för ökad cirkulation. Men om jag ska vara ärlig så försvann också en hel del smärta i rörelse också. Placebo eller inte? Jag vet inte, men för mig funkar det i alla fall.

Rock Tape är en så kallad Kinesiotejp. Skillnaden är egentligen enbart att rock tape har blivit framtagen för crossfit atleter. Kinesiotape är tunna, elastiska, färgade tejpremsor som placeras på leder och muskler för att stödja och stabilisera lederna. Målet är med andra ord att minska smärta och inflammation, lugna överansträngda och trötta muskler, samt att påskynda läkning av muskler. Den används också för förebyggande underhåll och smärtlindring.

Så här ser det ut när jag har blivit tejpad.

bild(41)

 • Bubblan

  Problem med bla rotatorcuffen? Min vänstra cuff har varit trasig sen i våras. Kört rehab i perioder, har känts bra men har haft för bråttom att lasta på vikter och så har skadan gått upp igen. Så nu blir det lång tråkig rehab för min del också.. :)

 • Jan D

  Samma sak som med akupunktur, fungerar för vissa, för andra inte. I studier visar det sig mest vara placebo.

 • Sandra Lagerskog

  Placebo eller ej… tycker man bara det hjälper så är det ju toppen! När jag friidrottade vi fick en gång tag på nån typ av kinesiska linementplåster. Dom tog en från gipsvagga till SM-final på nolltid. ;) hoppas du snart är skadefri!

 • bild 6

  stek