Diskutera inlägget: Rödbergsloppet

Rödbergsloppet

Innan "serpentinerna"

Innan "serpentinerna"

Tävling igår. Fastän jag skrivit att det får vara lite pressfritt för egen del ett tag.

Var tvungen, blev för peppad. Dock utan förhoppningar och med tanken att få köra ett sista riktigt hårt pass innan det bär av till Motala för Vätternrundan.

Rödbergsloppet 10/6-12

Hyffsat hårt blev det, vädermässigt så kunde det väl knappt bli mycket sämre för årstiden. 7+ ösregn och i Boden, just Boden. Många som ställde in sin start pga det rådande vädret och till slut var det ett 20 tal cyklister som begav sig. Banan mätte 88km och gick mot Avan/Klöverträsk och tillbaka med en avslutande klättring på dryga 1,5km uppför till Rödbergsfortet.

Jag & Petter satte lite fart i början och därefter var det någon stöt samt avvaktande körning ett par mil innan vi började snurra lite på folk i belgisk formation. Släppte några efter ytterligare några mil och från mitten av loppet och in så var vi 6 st. Gick mest runt på 4 och jag & Petter hade velat hålla högre fart men fick inte den responen utan när vi gjort våra förningar i 37-40 så sänktes tempot till 30-32 och på så sätt så blev det en samlad klunga fram till spurten. Petter tog tät och Mattias Forsberg, Nybyn satt på hans rull och därefter jag. Med 1 km kvar tröck jag till och körde det jag hade för dagen och tog täten sittandes uppför serpentinerna och tänkte att om jag inte får lucka så ska jag göra ett uppdrag åt Petter så han får spurta hem det.

Mattias var en halv cykel före Petter och jag blev distanserad med ett tiotal meter sista 100 då avgörandet kom.

Utvärderat en bra genomkörare och nu är det bara några lättare pass med sista finslipning på klungkörningen innan bussen går med Motala som destination.

 

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

    Kul att läsa dina tankar vid cykelloppen. Nu är ni snart där! Kör hårt!