Diskutera inlägget: Rolig träning = Effektiv träning

Rolig träning = Effektiv träning

Att träna något som man tycker om eller tycker är roligt är A & O att lyckas med sin träning. Genom att göra något som är dötrist, så kommer detta tyvärr att dö ut i slutet. Alla tycker olika saker är roliga. Löpning, styrketräning, skidåkning, cykel, promenader, spinning, bodypump, core, m.m. Ja det finns hur mycket som helst. Och jag vet, att någonting av de olika träningsformerna som finns kommer att passa för just dig. Det viktiga här är att välja det som känns bäst. För så här är det, den roliga träningen är den träning som blir av. Eller hur?

Det var längesedan jag tränade så roligt som jag gör nu. Varierat mellan tung & lätt, hög intensitet & låg intensitet. Löpning eller gym, gruppass eller crossfit. Ja jag tränar väldigt varierande, och jag tycker i princip att allt det jag gör är väldigt kul. Men det är 1 sak som har utmärkt sig speciellt under denna period. Det är den Olympiska lyftningen, alltså tyngdlyftning. Frivändningar, stötar, Ryck. Denna väldigt komplexa träningsform där teknik nästan är viktigare än råstyrka. Att kunna få en stång som väger 100kg, med rätt teknik lyfta från marken och landa på ens axlar & få detta att kännas som att lyfta bomull. Det är känsla det. Jag är alltid lika taggad, och alltid lika spänd på hur det ska gå när jag kommer till gymmet och ska köra mitt träningspass med olympiska lyft. Framför allt så är detta något man inte gjort förr och med allt sådant så är det lätt att spränga gränser till en början.

Har detta gett något då? Ja, jag har aldrig någonsin varit så stark som nu i benen t.ex. Aldrig har jag heller kännt mig så stabil i axelparti & core. Även mentalt förflyttas spärrarna. Så detta har definitivt gett mig något.

Men det jag vill ha sagt med denna text, är att jag vill att ni ska välja den träningsform som passar er, våga gärna testa något som ni inte alls trodde skulle passa. Det kanske är just DET som är det ni tycker om. För som sagt. Rolig träning = Effektiv träning.

 • Kim-Håkan

  På tal om rolig träning, vart tränar man utomhus i Pite? Tänker närmast på Chins och Dips! : )

 • France Legweek

  @ Kim-Hakan
  Du tränar i valfri lekpark eller på Solandergatan 12 (Xets hus) han kommer att bygga en CrossFit-park där i sommar, där kommer även att finnas stänger & kettlebells. // mvh France Legweek

 • http://www.4-klovern.se ola

  Bra text TTTT! Huvudet på spiken!

 • Oskar

  Prövade ett hemmagjort CF-inspirerat pass idag, kan varmt rekommendera dig att pröva

  På tid
  500m Rodd

  följt av 3varv av 15st KB Swings
  15st Chins
  15st Burpees

  Avsluta med 500m rodd

  // MvH Oskar

 • Tim

  Motivations boooost! Tack Tompe :D