Diskutera inlägget: Samuel Blomquist – Jag har aldrig mått så bra !

Samuel Blomquist – Jag har aldrig mått så bra !

bild (3)

Hej alla läsare, vänner och fiender, Samuel här!

Nu gör jag något jag aldrig trodde jag skulle göra.. Dags för mitt första blogginlägg någonsin. Men förhoppningsvis inte det sista!

Ska börja med att vara brutalt ärlig och säga att jag aldrig mått så här bra under hela mitt liv.

Det har nu gått cirka 3 veckor sedan jag hoppade på detta omtalade 4klövern-projektet och kom igång med min nya och för mig helt banbrytande livsstil. Livsstilen som jag trodde skulle bli jobbig, kräva enormt mycket energi och planering har istället gett mig mer tid i vardagen och framförallt mer energi än vad den kräver. Jag trodde detta skulle bli tungt, att träningen skulle knäcka mig, maten skulle smaka skit, att humöret och livsglädjen skulle avta när man inte kan äta och dricka vad man vill när man vill.
Det jag har märkt är att jag inte behöver stoppa i mig allt jag gjorde tidigare och att jag verkligen mår bättre av att röra på mig.

Det som känns roligast med allt är att jag längtar till träningen varje dag. Att få gå till gymmet och bara fokusera på att träna och få chansen att rensa huvudet är riktigt härligt! Sen är det en bonus att: vikten minskar, kroppen börjar bli lite mindre där den tidigare varit för stor och tro det eller ej min kroppshydda börjar faktiskt bli lite hårdare!

Kosten som jag trodde skulle bli svår att äta består faktiskt av vanlig mat!
Jag trodde min kost enbart skulle bestå av kyckling och sånna där konstiga grönsaker man tidigare bara passerat på Ica. Dom som man inte riktigt vet vad de är gjorda av eller vad dom heter. Sanningen är den att jag käkar vanlig mat. Lite mindre portioner med mindre kolhydrater och mer proteiner. Sen är det ju ett plus att jag börjat hoppa över skräpmaten 2-3 ggr i veckan.

En liten avstickare
För c.a 1 år sedan skrattade en arbetspolare åt mig och sa: “asså Samme, de är då INTE slimfit du har på den där tröjan. Vad är de ens för storlek?” – Denna sköna lirare kom för någon vecka sedan och frågade mig om kostråd.

Nu snackas det om träning, kost och proteinshakes på jobbet. Det känns som att livsstilen och allt det positiva med det jag går igenom nu faktiskt smittar av sig lite på omgivningen. Vilket känns riktigt roligt!

Summan av detta är att jag mår bättre. Jag känner mig friskare och starkare än någonsin och detta är bara en början.

Nu kör vi ännu hårdare!

Jag vill även passa på att tacka
– Min sambo Anna som också gör denna resa med mig på sidan om.
– Telemäklarna
– Grabbarna i 4klövern
– Andreas Sandberg som fick mig komma igång med träningen.
– Stefan Svensson som står ut med mina lunchträningar.

// Samme

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Enormt enormt bra skrivet samme!! Det är just den här känslan som vi vill förmedla. Du gör ett grymt jobb. Din livsstil är
  Här för att stanna! Fortsätt inspirera oss.

 • jadde

  Bra skrivet! Blir kul att följa din resa samme :)

 • Åge

  Härligt Samme – kör hårt!

 • Fredde Nilsson

  Härligt samme! Kör hårt!

 • Sussi

  Härligt Samme!

 • S.G

  Otroligt inspirerande Samme!

  Fortsätt att inspirera oss andra som också skulle vilja ta steget!

 • samuel blomquist

  @Tomme Tackar! Ni som inspirerat mig och visat att man inte behöver dedikera livet åt träning eller sluta äta för att må bättre!

  @biffjadde Tackar, riktigt kul att höra!

  @Fredde, tack. Du var en av dom som inspirerade mig till att haka på detta! För de är challenge fredde va? :)

  @Sussi Jo de känns kanooon! :)

  @S.G Grymt kul att se att man till och med lyckas inspirera någon. Det är lättare än vad man tror. Gäller bara att bestämma sig!

 • samuel blomquist

  Åge – Hälsar du på till sommarn så ska du få träffa en helt annan samme!

 • Danne G

  Bra skrivet samme! Kör hårt!

 • Tomme

  Starkt jobbat Samuel!

 • stina

  hejja hejja!

 • Hanna J

  Väldigt inspirerande och bra skirvet, heja!

 • amfibiemannen

  Grymt Samme!

 • samme

  grym på armhävningar, kämpa på

 • samuel blomquist

  Tack alla!

  Du är ju grymmare samme! Din resa ifjol har verkligen inspirerat mig.
  Ola snackade om att vi kanske skulle dra å träna dubbelsamme nångång. Skulle va sjukt kul!

 • Ola E (från mobil)

  Som jag sa till dig Samme – Fängslande & oerhört inspirerande text rakt igenom!!

  Nu kuggar vi vidare mot nya höjder :)

 • Hanna E

  Heja! Det syntes verkligen igår på IW:n att du har bestämt dig, GRYM inställning! Fortsätt så!:)

 • Anna

  Bra skrivet Samme!!

 • samuel blomquist

  @ola Tackar tackar! Det ska vi göra! Blir kanon med ett nytt träningspass & mätningen på lördag : )
  @Hanna Tack! Fan va roligt att höra! Jo, dom är verkligen peppande dom där iw passen :)
  @Anna tackar!

 • samme

  det skulle vi kunna göra nån gång. ni får höra av er

 • Sandra T, Piteå

  Grymt kul å läsa ditt inlägg. man blir verkligen glad å inspirerad! Fortsätt kämpa på å all lycka till! =)
  // Sandra T, http://tjohoo.blogg.se/

 • Jocke Berg

  Först hade jag tänt skriva något oseriöst… men icket!

  Det är härligt att du tycker det är kul & mår bättre dag för dag. Har fått höra från både en och två kollegor; “Jag såg Samme på gymmet igår!”

  Kör hårt!