Diskutera inlägget: Sätter punkt med SM 50km fristil.

Sätter punkt med SM 50km fristil.

 
Starten vid SM-5 milen fristil 2011

Säsongen till ända. Sista tävlingen gick som sagt i Bruksvallarna som bjöd på ett “X”tremt före med vindbyar på 30s/m och ett konstant blötsnöande. Torsdagen och fredagen spenderades mestadels på hotellet och ett konstant vilande/ätande.

Kände lite på banorna lördag, gick så fruktansvärt tungt med de rådande väderförhållandena att man kan jämföra det som att köra marklyft utan remmar/krokar. Lördag morgon och tävlingsdag bjöd på aningen lindrigare väder, men blåsten envisades. Frukosten på hotellet innehar en speciell känsla där många vet vad som komma skall men på bästa sätt skämtar bort det och pratar om annat. Klockan 11.00 gick starten och 2 varv på en 26km bana väntade. Tempot i början var inte speciellt högt och ingen ville riktigt dra ( kan det bero på vinden? )

Väl uppe i Ramundberget, ca 10km åkta så hade arrangörerna lagt in ett spurtpris, tempot drogs upp under ett par kilometer och när detta var passerat var vi en klunga på uppskattningsvis 20 man som sedan minskade eftersom. Själv höll jag mig ganska långt bak i klungan och avancerade i utförslöperna och på platten när det kostade MINST energi, detta är bland det bästa som finns med denna sport : när man har hälften gratis av så bra skidor som jag hade den dagen! TACK vallarna i Piteå Elit och min far för all tid ni/du lägger ner på att få skidorna så OPTIMALA som möjligt. I varvning var vi en 4a mannaklunga som hade fått släppa täten med 1 minut, ut på andra varvet turades vi om att dra och jag hade en rejäl svacka där man slåss med framförallt psyket, kroppen skriker fail och att farten är för hög. Huvudet vill hålla med, men det är just det här som är det speciella med denna idrott. Man orkar så mycket mer, bara man lär sig tänka på rätt sätt. Jag slutade 9:a och väldigt lättad och glad att jag genomförde loppet på det sätt jag gjorde.

  • Ola Enberg

    >Helt sjukt stark viljespread =)
    Grymt resultat!

  • Marie

    >Du är bäst! Super glad och stolt över dig :)