Diskutera inlägget: Skiathlon 15k/15f

Skiathlon 15k/15f

Som Tomas hann skriva igår körde vi Skiathlon 30km SM igår kväll här i Östersund. Ett iskallt och tufft lopp med 8 varv, 4 klassiska och 4 skate på en 3,75km slinga.

Starten var rätt lugn och hittade fort en position som kändes vettig, samma med farten. Men efter 2 varv tröck de på framme i täten och det började dras ut, jag låg precis bakom Mikael (klubbkompis) och han svarade på dessa ryck och hängde med topp 10. För egen del så hade jag inte dagen att åka så fort så tidigt i loppet och avvaktade med gruppen bakom. Med mig hade jag Johan (också klubbkompis) och vi hjälptes åt att dra kring platserna 15-20..

När vi bytt till skateskidor plockade vi in en grupp framför oss och vi var som mest 6-7 personer som höll ihop till sista varvet när farten skruvades upp ordentligt och mina reserver var tömda så hade inget ryck i kroppen att svara med. Höll ihop loppet vilket var positivt, slutade 17:e precis bakom Johan som blev 16:e.. Mikael gjorde en riktigt vass insats och var 7:a!! Absolut tuffast tänkbara motstånd bjöds det på så ordentlig värdemätare blev det absolut! Marcus Hellner vann strax före Johan Olsson och Jens Eriksson.

Detta resulterade i lagsilver, längesedan Piteå Elit tog ett sådant!

Idag kör vi teamsprint! 2 herr/damlag kommer till start!
Återkommer!

20120126-122822.jpg

 • amatör

  Kör hårt Dawan !!!!!

 • Traskare på bygget i Åre

  Funderat på att skaffa dig några reserver för att orka hänga med i toppen?

 • http://www.4-klovern.se ola

  Bra jobbat Dave !

  Lycka till ikväll !