Diskutera inlägget: Skidhelg i Kiruna och Start i DM-stafetten!

Skidhelg i Kiruna och Start i DM-stafetten!

Ut från stadion under mitt första DM-race i karriären!

Ut från stadion under mitt första DM-race i karriären!

Har varit rätt klent med uppdates från min sida den senaste tiden och framförallt kring min träningsstatus och vad som händer framöver. Därför tänkte jag i detta inlägg berätta lite om vad som hänt sista veckorna och vad som komma skall.

Har kommit igång med gymträningen igen för ca 4 veckor sedan, tyvärr blev jag sjuk under påsk vilket kändes trist när man började känna att styrka var på väg och vädret var perfekt för skidåkning på isen. Bara att vänta ut sjukdom och är nu sedan lite mer än en vecka sedan tillbaka och kör för full igen, så jäkla skönt!

Sa i en av mina Bothnialoppet-videor att jag kanske skulle tävla i Skid-DM i Kiruna om jag kände mig redo för det. Tyvärr så förstörde sjukdomen under påsk den planen eftersom två veckors skidträning inför försvann. Inte mycket att göra åt, det kommer fler chanser till det.
Hur som haver så blev det ju ändå en resa upp till Kiruna och dm den gångna helg för att framförallt heja på min flickvän Magda och de andra piteå elit-åkarna men även få åka endel skidor själv igen. Var verkligen kul att stå på skidorna igen även om det inte var så långt uppehåll.

På fredagen brände jag av ca 23 km i den tuffa Kiruna-terrängen för att sedan heja fram Magda och de andra under kvällens sprint. På fredagkväll började Piteås lagledare för helgen Johan Westerlund klura på uppställningar inför söndagens stafett. En person kort i piteågänget och helt plötsligt fick jag en förfrågan om att vara med ifall inte någon av de sjuka åkarna skulle hinna friskna till tills dess. Även om det kändes lite nervöst så tackade jag gladeligen jag till denna spännande uppgift.

Lördagen bjöd på ännu en härlig dag med mycket skidåkning, 25km och 4 varv på tävlingsbana inför morgondagen. Slet rätt mycket den tuffa banan och jag var riktigt mör efter detta pass, inte så smart kanske med tanke på att det troligtvis skulle tävlas dagen efter. Men, men det är ju himla roligt med skidor så det kan fört bli lite för mycket ibland.
På eftermiddagen var det sedan dax att heja i spåren igen och det blev även på lördag precis som dagen innan, min grymma tjej Magda och Piteås Johan Westerlund som segrade i D21 respektive H21.

Söndagen och dax för tävling, det är pirrigt det här med att tävla när man inte är van vid det även om jag kanske inte har så stora förväntningar från andra så vill man alltid prestera sitt allra yttersta. Blir väl kanske inte mindre pirrigt när man vet att man ska lämna över till ingen mindre en Charlotte Kalla på sista-sträckan, man vill ju som sagt inte förstöra för laget. nu gäller det att ta ut sig så mycket det bara går.
Första-streckan i laget körde Kalle Edenroth. Cirka 12.45 var det så dax för mig att gå ut på på min strecka ca 45 sekunder från täten och ut på en 6 plats strax efter min svärfar Sven-erik som åkte i ett av de andra piteålagen. Kände redan under uppvärmningen att kroppen inte var särskilt pigg med riktigt stumma triceps och det kändes även under loppet. Tänkte först att jag skulle försöka gå ikapp de enstaka sekunder jag låg bakom Sven-erik för att sedan försöka haka på, insåg dock direkt att det hade jag inte krafter till. Höll i min sträcka ganska bra och tappade bara en placering även om jag nu tappade en hel del tid mot några lag men jag gav ändå Charlotte ett hyfsat utgångsläge. Charlotte körde upp os till en 3:e-plats i DM och en 4:e-plats i tävlingen (vi hade ett norskt lag framför som ej räknas i DM). Tyvärr fick vi ingen medalj eftersom jag inte tillhörde någon klubb men vad gör det.
Det var en fantastisk rolig upplevelse och kul att åka stafett och vara med i ett lag, det gör verkligen ännu mer att man inte ger upp eftersom man inte åker för sig själv utan även för sina lagkompisar. Sen var det otroligt kul med all påhejning man fick efter banan (extra tack till Jennie Öberg för bra peppning på flera ställen efter banan) och alla positiva kommentarer efter loppet.

Sedan vill jag även ännu en gång tacka Sven-erik för hjälp med min vallning även om jag gjorde endel själv denna gång.

Summa sumarum en riktigt rolig helg där både min skidåkning och mina vallakunskaper har tagit ett steg till åt rätt håll.

Ett grymt stafettlag! Från vänster, Charlotte Kalla, X:et och Karl Edenroth

Ett grymt stafettlag! Från vänster, Charlotte Kalla, X:et och Karl Edenroth

Nu ska konditionen hållas i under sommaren med både rullskidor och löpning utöver styrketräning som kommer ökas på nu framöver.

Några mål som jag har planer på i sommar är:
#25 kippade chins
#100Kg i frivändning
#3000 meter löpning under 10.30

Nu ska det köttas//

X:et

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Kul att läsa X:et.

  Jag gillar din träning för tillfället. Väldigt varierande. KUL!

 • Robban

  Riktigt rolig läsning X:et! Kul att du är på g! Ska bli jäkligt intressant att följa din utveckling. Spännande mål du satt upp också, hur går det med kippandet för dig?

  Stort lycka till i alla fall.

 • Anders

  Starkt jobbat!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Du har blivit ett kondis-FREAK Xet !!

  Ska bli oerhört kul att se dig på LF i sommar =)

  // Bra inlägg!! Mer inlägg av denna kaliber kompis

 • Mattias h

  Din utveckling i längdspåret är väldigt imponerande!

 • Robban

  @Ola: Nu hoppas jag du menar i gymmet på LF:)

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Tomas. Jag gillar din kaxighet, den varierar inte mycket;)

  @Robban. Tack mannen, jo det går bra, skulle tror att jag fixar kanske 17-18 st nu, iofs så är det väl inte så imponerande med tanke på att jag gjort lika många strikta chins tidigare. 25 ska jag fixa utan problem om nån månad, däremot kan jag ju definitvt behöva lite hjälp från dig för att fixa frivändningen.
  Lär bli både i gymmet och på banorna på LF i sommar:)

  @Anders, @Ola och @Mattias H, Tackar!