Diskutera inlägget: Smygdiet !

Smygdiet !

Har under våren gjort ett val i och med att jag skulle satsa på skidor och kondition att skärpa till kosten för att således tappa onödiga kilon att släpa på i skidspåret. Skulle vilja kalla det hela för en sk. “smygdiet”, alltså ingen uttalad diet där man skippar kolhydrater, fet eller har något klart kostupplägg som följs slaviskt  utan bara ett sunt tänk till kost där jag skippat allt onödigt som skräpmat, fika, godis  och vissa kolhydratskällor för att således tappa onödiga fettkilon.

Min kost har till största del bestått av kött, fisk, fågel, ägg, yogurt, kvarg, mjölk, potatis, ris, bulgur, matkorn, matvete, havregryn, frukt, bär, massa grönsaker, nötter och säkert några andra grejer men det är alltså inga konstigheter, bra grejer helt enkelt. När det gäller portionsstorlekar så går jag på känn och äter lite mer dom dagar jag tränar och drar ner lite när jag vilar.  Självklart har det slunkit ner en och annan liten chokladbit, nån kaka mm. under resans gång men det är helt ok om man “smygdietar”

Träningen har ju som sagt gått lite upp och ner i vår i och med att jag har varit mycket sjuk men kosttänket har hela tiden funnits där.

Som byggnadsarbetare finns det både för och nackdelar, en stor fördel är att man är igång fysiskt i 8 timmar varje vilket gör att man håller en hög förbränningen dagen igenom utan att egentligen behöva tänka på det. Detta är en enorm fördel om man vill ta sig ner i vikt, tränar man dessutom på sidan om blir det helt plötsligt ännu enklare.

Säger inte att detta är en barnlek att gå ner i vikt, men jag har nu tappat ca 12-14kg sedan jul utan att egentligen anstränga mig överdrivet mycket.

Jämför jag denna viktnedgång både resultatmässigt och orkesmässigt med när jag tidigare har kört strikta dieter utan kolhydrater så har resultat var lika bra med hälften av uppoffringen och känslan i kroppen har varit otroligt mycket piggare, har egentligen aldrig känt av att jag legat på kcal-underskott.

Tänk på det, speciellt om du har ett fysiskt jobb så behöver man ofta inte tjorva till det så mycket och följa superstrikta dieter. Sök inspiration här på sidan på bra lättlagad mat, hitta bra rutiner med mat och träning i din vardag och se hur kilon rinner av.

Ibland är det inte så mycket som måste ändras för att nå resultat man längtar efter. Hitta en väg som passar dig och sök inspiration från andra!

Bjuder på en bild på dagsformen “lite T4-style”:
bild-24

Nu ser vi fram emot en fantastisk tränings-sommar!

// X:et

 • Nöten

  Du är en inspirationskälla X:et! Bra smygdiet du gjort, formen ser ju vass ut!
  Lite Chrille87-style på fotot ”tagen i hallen, under optiljus”

 • Nano-Sekund

  Riktigt bra text Arnold !

  Många kloka ord & precis som du beskriver så är inte pusslet “svårare än så” att lägga ifall man vill reducera 10-15 kg ! RESPEKT !

 • Samme B

  Bra jobbat XMAN! Nu känns mina 10 pannor minus rätt fjuttiga ;)

 • S.G

  SHIT! Du vet verkligen hur man lyckas leverera Mattias! Imponerande jobb dude!

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Riktigt riktigt kaxigt x:et. Kul att du väljer “Balans dieten”

 • Robban

  Kul läsning X:et!
  Jäkligt starkt jobbat, som sagt, följer din utveckling med spänning!