Diskutera inlägget: Sommarens mål! Hur har det gått?

Sommarens mål! Hur har det gått?

Sommarens tränings-mål sattes tidigt i våras och vi är nu en bra bit in i sommaren, så hur ligger jag till?

Mål 1: 25 st Kippade chins:
När jag senast uppdaterade om träningsläget hade jag gjort 24 st som fjärde-övning och fjärde setet under ryggpasset. Har dock gjort en liten ökning här sen senast, har dock bara testat utvilad en gång utan kör oftast de kippade chinsen som fjärde-övning på mina ryggpass och fokuserar mycket på att kör chins med extra vikt. Där har jag gjort en halvostrikt 4:a med 30 kg extra. siktar på att kunna göra en strikt 5:a med 30 kg extra innan hösten är över. Har haft en liten dip sista tiden på just de kippade men det kan nog bero på att jag haft en en väldigt hård och bra träningperiod med lite vila den sista tid.

Dagens läge: 31 st kippade chins (alltså målet avklarat)

Mål 2: 100 kg frivändning
Här rullar det på rätt bra också, gjort några PB:n och ligger just nu på 92,5kg i squatclean, 90 i powerclean och 90kg i hängfrivändning. Har avverkat några rätt hyffsade försök på 95 också. Vet att det finns betydligt mer att ge i vändningarna om jag bara får till problemet med min vänstra hamstrings som har spökat i snart över 3 månader.

Dagens läge: 92,5kg frivändning

Mål 3: 10.30 på 3000 m löpning (på bana):
Här har jag det kanske tuffast målet av alla. Har mest löpt längre och lugna pass såhär långt för att komma in i löpningen och hitta teknik och tajming så bra som möjligt. I och med att jag kommer sprang löpsträckan i vårat lag på PDOL-pärsen så var löpträningen  mycket i fokus dåmen då framför allt på kortare intervaller 1-2 km. Minst bästa intervall på 2,3 på grisan (är nog mer exakt 2.15 km) ligger på 7.06 så potentialen för att göra bra tid på 3000 finns. Blev lite less på löpning efter PDOL-pärsen så det har inte blivit lika mycket löpning sedan dess och inget försök på 3000 m heller. har inte riktigt känt mig förberedd mentalt.

Dagens läge: Inte testat än

 

Påväg mot mål i PDOL-pärsen!

Påväg mot mål i PDOL-pärsen!

Mål 4: under 40 sekunder på 50 m frisim:
Simningen har jag nött på bra under sommaren med som sagt p 1-3 pass i veckan och det känns som det börjar lossna lite grann här. Just nu kör jag en dag i veckan inomhus i öjebyn medans jag under sommaren bedrivit min simträning i utpoolen på norrstrand. Börjar känna mig mer och mer bekväm i vattnet med både flytläge och andning så jag tror definitivt att 40 sek är inom reckhåll. Åker utomland s till kreta nu där jag kommer att försöka köra ett simpass per dag och ta min simning ännu ett steg framåt och siktar sedan på att gå under 40 någon gång i oktober.

Dagens läge: ca 53 sekunder från mitt första simpass i våras:

//X:et

 • olaenberg

  Vi borde spela in en film någon dag där du ger dig på:
  – Frivändning
  – Kippade chins
  – 50 meter frisim

  Alla dessa kan ju def. köras på samma dag.

  PS. Du “slipper” löpningen =)

  • X:et

   Det skulle vi absolut kunna gör nån dag framöver. Jag ska bara se till att bli frisk först.

   Måste fundera på löpning, det är svårt, man är sugen på att testa men man vet hur jävla jobbigt det kommer vara så man är lite kluven i den frågan haha.

   • olaenberg

    Ska bli intressant =)

    Jag är laddad (som kameraman) haha !!