Diskutera inlägget: Sugen på att ta nästa steg ?

Sugen på att ta nästa steg ?

Målsättningar & hårt jobb kommer att hjälpa er till nästa nivå

Mina tankar & värderingar för att ständigt utvecklas

Alla är vi olika som personer och individer, vissa med höga målsättningar samt vissa med låg.  Endel personer vill bara träna för att kunna unna sig det lilla extra utöver det vanliga kcalintaget, vissa vill träffa folk & bada bastu samt komma ifrån “tjäringen” någon timma.
Denna text kanske framförallt kan hjälpa de personer som vill framåt i träningen, de som vill spränga gränser & sätta ny “pers” i jakten på att utvecklas.

Skillnaden från heltidsbetalda proffs till oss vanliga amatörer är den att ingen ställer krav. Inga stora sponsorer eller några fanatisk fans, eller en klubbledningen som vill göra stora $ på en bra produkt.
Den som sätter ribban är DU SJÄLV, du är din egen chef & kritiker. Du måste vara ödmjuk & samtidigt kritisk mot dig själv för att utvärdera dina resultat & framsteg i framgångar som motgångar! Att fuska med kost, sömn & vila kommer inte att ge dig sparken, men vem är det du lurar egentligen! JO dig själv.

Jag tar för givet att de flesta som läser dena text tränar & tävlar mot sig själv ihopp om att bli bättre på den typ av träning man sysslar med. Att bli bättre på att tex. Lyfta vikter i gymmet betyder inte att man bara ska lyfta vikter oftare, tyngre, mera. DU måste se till helheten. Äter jag nog bra mat för att kunna återhämta mig & tillgodogöra mig min träning, sover jag bra, eller ligger jag med laptoppen i sänghalmen alldeles för länge? Utvärdera dig själv & lär dig av de misstag du begår. Alla kommer vi i bättre och sämre perioder där motivationen är sviktande eller på topp. Det gäller bara att samla kraft och inspiration för att orka hålla i träningen i solsken som regn!

Något som jag också tycker är viktigt för att lyckas hålla i är distansen till den seriösa person man försöker att vara. Skrovmål, någon fest, samt allmänt lite onyttigare saker kommer inte att göra dig sämre över en natt. Det kommer snarare hjälpa dig att slappna av mentalt & få dig att känna längtan efter det mera sundare tänket & drivet. 
MEN givetvis ifall man vill nå bra resultat så får man lov att välja sina sämre dagar med omsorg & vara objektiv och ödmjuk mot sig själv.

Det är just därför du är din egen chef !

 • amatör

  Alltid lika rolig och intressant läsning !! Mycket bra skrivet, speceillt att man måste unna sig att slappna av !!!

 • http://www.4-klovern.se david

  Gr8 post kuss !!

 • Jo

  Riktigt bra läsning!

 • A

  grym text, en sån man kommer gå tillbaka till och läsa om och om igen då man ibland tappar tron på sig själv. Bra skrivet.

 • Carro

  Håller med A till fullo, riktigt bra skrivet Ola!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Amatör
  Tack tack för dina snälla rader! Visst ska man slappna av. Bara det inte är för ofta & länge hahaha =)

  @ David
  Tack DAaaaviiD

  @ JO
  Ty TY =)

  @ A
  Tappa aldrig tron på dig själv, utvärdera dina misstag & pröva nya vägar ifall du kör fast eller tappar gnistan!

  @ Carro
  Tack Carro, kul att höra!