Diskutera inlägget: Summering av omstart

Summering av omstart

 

Rekordmilen.Gick all in på totalt ovana ben 1 mil, det var en upplevelse jag inte glömmer.

Rekordmilen.Gick all in på ovana ben 1 mil. Det var en upplevelse jag inte glömmer.

Jag & Mattias under långpass inför Amfibiemannen.

Jag & Mattias under långpass inför Amfibiemannen.

 

Jag har som synligt börjat träna större igen. Större innebär mer timmar, mer andetag och mil istället för kilometer.Fortfarande går jag inte på alla 8 cylindrar utan uppskattar det mer som 5-6. Benen är inte lika kvicka och mjölksyran slår snabbare.

Inte så konstigt med över 6 månader ifrån pass längre än 60 minuter.

Planen var att starta med 1-1,5 timme per dag. Varierad belastning med givet cykel/löp/sim. Under maj & framförallt slutet maj så kom jag igång med dessa då tabletterna blåste iväg min smärta. Sprang aldrig snabbare än 4.30/km och kände efter väldigt mycket. Vilade och lät benen repa sig ordentligt mellan träningarna. Ork & pepp kom som vanligt med ökad träningsdos och cykelpass på 3-4 timmar smögs in. Fortfarande smärtfritt.

Mitten av juni bar det iväg till Piteå för 2 veckors semester. Planen var att simma/springa större delen, nöta inför Amfibiemannen som jag nu tagit ett beslut att köra. Så inledde i Pitholmsträsket med klippt våtdräkt och i sällskap av proffsen Tobias M & tävlingskollegan Mattias H.

Simning och löpning fyllde den mesta kvoten av ca 12-15 timmars veckor. Några cykelpass för att vänja sig vid tempoställning samt tröskeltest, rekordmilen (FILM på dessa kommer) & 1 intervallpass klämde jag också in. Värdefullt att få göra tröskeltest och även en rekordmil för att kunna följa upp förbättringen.

Jag fortsätter att hålla i utan att överdriva det. Men veckorna tänjs succesivt ju längre sommaren lider. Och tanken är att kunna ösa på med någon 20 timmars vecka i mitten av augusti. Första intervallpasset på löpning är i tankarna om ca 2 månader, då styrka och löpvana/steg är 100%

Märker hur jag blivit mer nogrann med att töja benen för att vara rörlig/fräsch och minimera risken för återfall skademässigt.

Nu är det precis 3 veckor kvar till Amfibiemannen och fokuseringen kommer att ligga på denna. Med allt vad det innebär löpmässigt / byten och simning. Kommer hålla till vid Hellasgården här i Sthlm. En insjö där det är helt båtfritt och perfekt för just swim/run.

 

 

 

  • http://www.4-klovern.se mattias

    Grymt davvan! Du är en grym inspirationskälla, som sagt när jag blir stor ska jag bli lika brutal som dig;)

  • http://www.4-klovern.se ola

    Denna omstart är verkligen intressant !!

    Att du även lyckats “ta” X:et ifrån mig tyder på att du levererar BIG TIME Davvan !

    // Kalmar 2014 #BOM