Diskutera inlägget: Tips på ett bra magpass !

Tips på ett bra magpass !

Tung träning för magen ger bästa effekt!

Skulle kunna skriva spaltmeter om hur media försöker att lura oss på hur man ska träna sig till en snygg mage. Klassiska myter om att göra 100tals ja tom. 1000tals situps/dag eller kankse köpa den perfekta maskinen från TV-Shop, är bara några av alla myter & tot. snedvridna “supermetoder” som endast är ett jävla dravel & skitsnack!

Vill man ha en stabil & utvecklad magmuskulatur så är det TUNG TRÄNING som gäller, precis som med vilken muskel som helst på kroppen! Magen tål ganska så mycket stryk & kräver inte allt för många dagars vila. En annan aspekt som kan vara värd att tänka på är att magen belastas hårt vid många andra övningar än specifika magövningar (Marklyft, Knäböj etc)

Hurvida man lyckas “mejsla” fram 8 packet beror till största delen på mängden underhudsfett på kroppen, samt även till stor del på dina gener. Just mage & vader är muskelgrupper som är väldigt svåra att förbättra i jämförelse med andra muskler på kroppen. MEN med en låg fett% kommer du deffenitivt att kunna stoltsera dig med ett sjysst 6-pack. Ifall du dessutom har bra styrka i magen så kommer du att få ovärderlig effekt vid de flesta basövningarna som du ger dig på!

Tips på ett bra magpass:

Brukar lägga passet med 3-4 olika övningar med fokus på olika delar på magen. Basövning, sida mage, nedre mage, samt en “squeeze övning” som sista.

Nr.1 Basövning: Situps med vikt, maskin med viktmagasin, brutalbänk 4 set 8-12 reps
Nr.2 Sida mage: Höft lyft med vikt armbågen på bänk, maskin 4 set 8-12 reps
Nr.3 Nedre mage: Benlyft liggandes på golv, benlyft hängades i luften 4 set 20-25 reps
Nr.4 Squeeze: Situps bromsande rörelse 3-4 sek, maskin samma tempo 2 set max reps

Kör hårt alla där ute !