Diskutera inlägget: Tobbe Forss Gästbloggar

Tobbe Forss Gästbloggar

Tyvärr har inte mitt bloggande legat på samma frenesi som min träning, men skall ge en snabb återblick på både kost och tränings upplägg.

Har arbetat väldigt mycket med lågintensiva cardiopass, Har försökt ligga på en arbetspuls mellan 140-160 och försökt legat och gnuggat i 2-3h pass. Detta för att inte bränna ut kroppen helt, med tanke på ett lågt kolhydratintag och samtidigt kunna ligga och bränna fett. Detta har kombinerats med 1-2 styrkepass per dag där jag istället valt att jobba explosivt, med relativt tung belastning och 6-8 reps. Detta för att öka förbränningen i mitokondrierna samt få fram mer kontur på kroppen i form av synligare muskler. Som ni förstår har träningsdosen nästan legat i överkant på 4-6 timmar per dag, vilket gjort att man fått göra stora uppoffringar för vissa (ingen alkohol på 5 månader, inga fester, planerat kostintag, inga sena kvällar, osv) medan för mig det ansett som en självklarhet att om man ska nå lite högre, kostar det alltid lite mera.

Kostmässigt har jag nästan legat för lågt vilket tyvärr har medfört lite fusk ibland. Men har i princip legat på en kolhydratfrikost 6 dagar av 7 i veckan. Har främst ätit ägg, fisk, kyckling, tonfisk lufttorkad skinka som huvudsakliga proteinkällor, detta i kombination med, sparris, avakado, broccoli (ibland, sjukt bra bukutfyllnad, måste tagga upp ett snäpp till här) lök, champinjoner, feta ost, spenat.

Huvudmålen har fungerat klockrent, men tyvärr har jag slarvat med mellanmålen, vilket har medfört blodsockerdippar, men så länge man vet sina misstag går det ju alltid att reparera.

Resultatet av detta är iallafall 10 kgs viktnedgång, samt ökad kondition och muskelmassa, sedan Påsk i princip. Målet är inställ på några kilo till för att ytterligare spetsa till formen. Detta med stor hjälp av Tomas och Ola, som är otroligt kunniga inom området. STORT TACK!

Något som även är viktigt att poängtera är att alla kan göra förändringar, alla kan nå sina mål, bara du vill tillräckligt mycket. Är bara du själv som kan bestämma hur långt du skall gå. Gäller bara bryta mönster, komma ur ekorrhjulet och hitta nya vägar, gör endast små förändringar som du kan hålla, så kommer resultaten komma sinom tid också. Sätt upp mål för vad som gör att du mår bra, och lev sedan efter dessa. Hitta nya utmaningar.

Nu har det varit festival här uppe i piteå, och lika skönt som att festivalen börjar är det skönt att den är över.

Back to reality

Stadens puls dör ut tillsammans med The Arks sista toner och det gäller att hitta tillbaka till någon form av vardag.

Nu har jag kvar ca 2 månader innan jag ska ha nåt mina personliga mål och hitta min formtopp. Gäller precis som jag sagt tidigare att alltid sträva efter nya utmaningar, så nu kommer ett helt nytt träningsupplägg träda i kraft i form av intervaller, styrke och spänstträning och ännu striktare kosthållning. Det gäller som sagt att hela tiden göra förändringar som stimulerar, utmanar och som bibehåller motivationen att hela tiden kunna nå ett steg längre.

Ser fram emot en härlig höst, på återseende :D  

// Tobias Forss

  • Ola Enberg

    >Mycket bra jobbat Tobbe! Väntar med spänning på slutresultatet om 2 månader. Var dock noga med att äta ordentligt dygnet runt. Kvalitet är oftast bättre än kvantitet, glöm inte det =)

    Kör hårt!!!