Diskutera inlägget: Träna som pappa. Del 2

Träna som pappa. Del 2

20131214-171322.jpg

Dagar blir inte som man tänkt sig. Man planerar för att göra något. Men i slutändan försvann all tid till att hinna det man tänkte. Morgonen kom, men plötsligt var det natt igen. Vad gjorde man förr på all tid man hade?

Jag tror många föräldrar känner igen sig i just detta. Och jag förstår verkligen varför många föräldrar förlorar sin aktiva vardag. Men vad som än händer tänker jag inte tappa den. Förlorar jag den, så förlorar jag gnistan som person och tillslut kanske gnistan till att vara den bästa pappan till min dotter.

I början är omställningarna stora. Och jag är nöjd om jag får röra på mig några gånger/vecka. Hur får jag till detta? Allt handlar om planering. När hon har ätit, så finns alltid tid för träning. Iaf 30-60 minuter. Både för mamman och pappan. Kanske inte samtidigt dock. MEN, superviktigt att hjälpa till hemma så att mamman också får sin tid. Utan detta så lovar jag att båda två kommer vara slutkörda. Planera, vem sköter barnet, jag gör det, så får du göra det. Och glöm inte bort att rå om varandra. Sover barnet. Mys med varandra. Jag tror det är nyckel till framgång, även om jag bara varit pappa i 2 veckor.

Min träning består av till största del hemmaträning. Idag blev det ca: 30 min träning. Med bland annat:

50 utfall i front rack 28kg
25 kb Jerk 24kg Hö. Arm
25 stångrodd 28kg
25 sving 24kg
50 Squat clean 28kg
25 sving 24kg
25 stångrodd 28kg
25 kb Jerk 24kg Vä. Arm
50 utfall i front rack 28kg

Följt av en del core träning.

Se ya!

 • stam59

  Så sant…

 • Följare

  Återigen ett mycket klokt inlägg.

  Vore intressant om du skrev upp en checklista på 5-10 saker som en Pappa/Mamma skulle kunna ha tillgängligt vid hemmaträning :)

  Ex. Skor, hopprep, osv.

  • tompee3

   Tack då mycket! Väldigt bra tips. Nästa gång skriver jag om detta!;)

 • olaenberg

  Fullkomligen ÄLSKAR denna kategori !!

  Du är en Byggar-Pappa på många sätt TTTT =)

  • tompee3

   Haha!

   Helt klart. Undrar om Lexi uppskattar byggningen?

 • Robert Bergvall

  Tycket det kan vara intressant att reflektera till synen om träning innan och efter att man blivit förälder. Har för mig att du i ett inlägg förundrades över att många inte kunde hitta tid för träning och gjorde en parallell mellan hur mycket tv man ser per dag.
  /Robert

  • tompee3

   Absolut! Viktigt aspekt!

   Ska försöka beröra detta i ett senare inlägg. Tid finns som sagt alltid, men det handlar om att planera och prioritera. Tv:n får nog komma ganska långt ner om det ska funka!