Diskutera inlägget: Träning under JUL

Träning under JUL

Idag är det den 22:a december och antingen så sittar man och myser hemma i tv-soffan eller så har man fullt upp i julstressen för att hinna köpa alla julklappar. Det är en väldigt mysig & fin tid vi har framför oss, men ack så stressfylld. DÄRFÖR är det viktigt att träningen inte blir lidande under jul & mellandagarna…

…Genom att träna så minskar vi risken för stress. Vi kommer att känna oss lugnare och mer tillfreds under perioder då vi håller en hög fart i arbete & fritid. Men nu tänker ni säkert hur tusan ska vi ha tid? Jag skulle kunna svära på att om ni avvarade 30 – 60 minuter per dag till träningen så skulle ni ändå hinna betydligt mer än vad ni skulle hinna om ni inte tränade. Detta på grund av att vi kommer kunna tänka mer klart och sänker stressnivån i kroppen. Sen är det viktigt att ta vara på varandra under jul. Gör saker tillsammans som stärker familjens sammanhållning. Därför kan träningen vara ett gott exempel på något ni kan göra tillsammans.

Här kommer några tips på hur man kan träna under JUL:

– Far ut med familjen och åk skidor. Utförs eller Uppförs, det bestämmer ni.
Ni kan bygga en cirkelträningsbana hemma som tar 15 minuter att utföra där hela familjen kan vara involverade. Använd övningar som: Airsquats, Armhävningar, Dips, Liggande rotation med mjölkpaket, Chins i dörrkarm, Situps, Plankan m.m. Det är fantasin som sätter stopp. Håll ett högt tempo och placera ut familjemedlemarna på varsin station.
– Step In är öppet under mellandagarna. Kom till gymmet och träna. Passa på att träna på morgonen så har ni resten av dagen kvar till att göra något roligt.
– Snöar det ute? Snöskottningen är bra träning. Ta tid på hur snabbt ni kan skotta uppfarten. Ta hjälp av familjen.

Detta var några tips. Men ni har säkert kunskapen själv att hitta på hur ni ska träna. Hursomhelst. Det jag vill få sagt. Skippa INTE träning under jul. Ni behöver den, mer än vad ni tror!

Ha en trevlig kväll ( Jag säger inte god jul än )

 • Fett på spiken

  Magiska ord!
  Kommer själv att träna tungt under julen. Tung träning ger mig en skönt avslappnad känsla hemma i tv-soffan. Självklart tränar jag tungt i inomhus i en trygg miljö, med fjärrvärme uppvärming från Smurfit Kappa.

 • kalle e

  Julaftonsträning i år igen tomme! Utlovar (ännu) striktare chins i år ;)

 • Eswarg Häggflod

  När öppnar du upp portarna till julaftonsträningen Tomas? Vill även iår flexa med min brutala lyft åt sidan när alla ser på!