Diskutera inlägget: Tränings-update!

Tränings-update!

bild-22

Powerclean på 85 kg!

Tänkte ge en liten snabb update om min träning och återkomst till gymmet och styrketräningen.

Sitter i skrivandets stund och är ännu en gång förkyld, börja nästan kännas lite tjatigt att skriva att jag är sjuk men denna vår har verkligen varit våren från helvete i sjukdomsväg för min del.
Har dock tränat på riktigt bra den senaste veckan och faktiskt presterat två st bra PBn trots att jag känner att jag har en bra bit kvar innan jag är i närheten av styrka jag hade förra hösten.

Har bl.a. kommit en bra bit på vägen med två av mina mål inför sommaren och även smugit igång väldigt lätt med det tredje.
Målen som jag satt upp är:
100 kg i frivändning
25 kippade chins
10.30 på 3000m

Har i veckan persat i Powercleans och fick upp 85 kg och jag kände att det fans bud på mer men det sparar jag till nästa pass. Sen lyckades jag även bränna av 19 (kan ha varit 20, är lite osäker på räkning) kippade chins vilket går stadigt framåt för varje pass. Löpning har jag börjat smyga igång med och varit ute två korta joggningturer men det kommer mer inom kort bara jag får bli frisk igen.
Går alltså rätt bra med träning just nu, de enda bakslaget utöver sjukdomen är att min högra axel spökar och jag kan tyvärr inte träna några pressar för axlarna. Hoppas på en lösning på det inom kort.

Nu ska jag se till att bli frisk och sen kommer jag kriga som aldrig för och se till att jag kommer nå mina mål för i sommar!

//X:et

 • http://www.4-klovern.se ola

  Detta ska bli oerhört intressant att följa.

  10.30 på 3000 meter (bana) kommer bli det klart tuffaste målet !!

 • Robban

  Roligt att läsa, blir jäkligt intressant att följa din resa mot målen! Är helt övertygad om att du kommer att fixa dem!

 • Oskar

  Alltid kul på målen närmar sig med stormsteg!
  Axelträningen, hur funkar det med kontrollerade lyft?
  Även tips på power clean som funkar för mig (fast detta kanske du redan vet). Tänk på att pressa ner i marken samt pressa fram höften i lyftmomentet, detta anser jag ger stången en riktigt fin fart!

  Lycka till! //MvH Oskar

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Ola, tror fan jag lägger till under 40 sek på 50 m frisim också, ska försöka hänga på Ångfartyget Enberg i bassängen;)

  @Robban. Hoppas kunna fixa dessa och har planer på att komma och köra lite med dig på LF och träna teknik på vändningarna, så kan vi nöta lite chins när vi ändå är igång;)

  @Oskar: Jo det funkar nog hyffsat med kontrollerade lyft om jag inte kört nått annat innan som retat upp det lite. Tack för tipsen, ska tänka ännu mer på det och har fortfarande väldigt mycket teknik att jobba på, måste också bli mycket explosivare men det kommer jag också jobba mycket på.

 • mattias h

  Hör av dig matte så kan vi köra lite teknik träning. 2 veckor så är du under 40.

 • X:et

  @Mattias H. Det ska jag definitivt göra, trist att simhallarna har stängt på helgerna nu framöver, känns som om det är då man verkligen har tid. Men kommer försöka vara där på vardagkvällar istället:)

 • S.G

  Varför så lågt ställda målsättningar?. Såg på kolozzeum att du redan klarat av de kippade chinsen, typ!

  Tankar?